Turul Italiei

Meci egal intre favoriti pe Monte Terminillo

Prima etapa cu final in catarare din aceasta editie a Turului Italiei nu a produs asteptatele schimbari la varful ierarhiei generale, favoriti preferand sa ruleze impreuna, astfel ca Alexandre Vinokourov si-a pastrat tricoul roz.
Etapa a 8-a i-a revenit astfel danezului Chris Sorensen, echipierul de la Saxo Bank trecand linia de sosire dupa 4 ore, 50 minute si 48 secunde, cu un avans de jumatate de minut in fata tanarului italian Simone Stortoni (Colnago-CSF Inox). Podiumul de pe Monte Terminillo a fost intregit de spaniolul Xavier Tondo (Cervelo), acesta primind unda verde din partea liderului Carlos Sastre.

Favoritii au sosit in grup compact la 56 secunde, cu Damiano Cunego in fata lui Stefano Garzelli, Alexandre Vinokourov, Cadel Evans si Ivan Basso, astfel ca ierarhia generala a ramas nemodificata.

Vinokourov este in continuare lider, cu un avans de 1 minute si 12 secunde in fata lui Evams, al treilea fiind Vincenzo Nibali, la 1 minute si 33 secunde.

La polul opuse se situeaza Carlos Sastre care in opt etape a reusit sa acumuleze o intarziere de 8 minute si 10 secunde, in timp ce Gilberto Simoni, rutier aflat la ultimul sau Giro din cariera, este doar al 128-lea, la 57 minute si 37 secunde in spatelel lui Vinokourov.

A 93-a editie a Turului Italiei continua, luni, cu etapa a 9-a, ciclistii avand de parcurs 187 kilometri intre Frosinone si Cava De'Tirreni, localitate aflata la sud de Napoli. Este o etapa de tranzitie, fara nicio catarare in traseu, si un final in usoara urcare.

Potrivit campionului Italiei, Filippo Pozzato, este o etapa dedicata sprinterilor, rutierul echipei Katiusa indicandu-l pe Alessandro Petacchi drept principal favorit la un sprint masiv. Numai ca vitezistul echipei Lampre a abandonat in etapa a 7-a din cauza unei bronsite.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Meci egal intre favoriti pe Monte Terminillo