Turul Italiei

Garzelli triumfa pe teribilul Plan de Corones

Experienta lui Stefano Garzelli si-a spus cuvantul, marti, in etapa a 16-a a Turului Italiei, San Vigilio di Marebbe-Plan de Corones (12,9 km), italianul de la Acqua & Sapone impunandu-se cu un avans de 42 secunde in fata campionului mondial Cadel Evans.
Castigator al Turului Italiei in urma cu un deceniu, Garzelli a parcurs cei 12.9 kilometri de catarare cu timpul de 41 minute si 28, trecandu-si in cont a opta victorie in Il Giro.

Garzelli, 36 ani, avea inaintea etapei de la Plan de Corones o intarziere in ierarhia generala de 32 minute si 55 secunde, fiind complet iesit din calculele pentru victoria finala.

Podiumul etapei a fost completat de francezul John Gadret (AG2R), acesta sosind la 54 secunde in urma lui Garzelli.

Vincenzo Nibali (Liquigas) a venit pe patru, la un minut si o secunda, in timp ce Michele Scarponi (Androni Giocatoli) s-a clasat pe cinci, la un minut si sapte secunde.

Inregistrat la sosire cu al saselea timp, la un minut si zece secunde in urma invingatorului, Ivan Basso (Liquigas) a mai facut un pas spre castigarea turului, urcand pe locul secund la general.

Australianul Richie Porte (Saxo Bank) a pierdut 2 minute si 17 secunde, cedand locul secund la general.

Desi a parut ca se chinuie pe teribilele pante ale lui Plan de Corones, liderul David Arroyo (Caisse d'Epargne) si-a pastrat in cele din urma tricoul roz pentru 2 minute si 27 secunde in fata lui Basso.

A 93-a editie a continua, miercuri, cu etapa a 17-a, Brunico-Peio Terme, o mansa de 173 kilometri care se termina in catarare. La kilometrul 106 ciclistii vor trece peste Passo delle Palade, ascensiune de categoria intai plasata la 1523 metri altitudine.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Garzelli triumfa pe teribilul Plan de Corones