Tenis

Wim Fissette face noi dezvaluiri despre Simona Halep

Simona Halep continua sa fie in atentia presei straine, iar Wim Fissette, devenit mult mai celebru dupa traseul bun alaturi de jucatoarea din Romania, ofera noi detalii despre relatia lor profesionala. Un antrenor cerebral, Fissette (cel care a sfatuit-o pe Halep sa joace cu Ivanovic doua seturi pentru a avea sanse sa castige Turneul Campioanelor de la Singapore) vorbeste despre ceea ce a trait alaturi de Halep si cum i-a imbunatatit jocul. 

Fissette a oferit in exclusivitate un interviu pentru site-ul tennisnow.com, vorbind despre anul 2014 petrecut alaturi de Simona Halep.

"Cea mai buna performanta din punctul meu de vedere a fost finala de la Roland Garros. Atunci cand am inceput in ianuarie, dupa Australian Open, Simona mi-a spus ca ii este foarte dificil sa faca fata emotiilor in meciurile de Mare Slem. Atunci cand a reactionat emotional in sfertul de finala de la Australian Open a fost clar ca nu isi putea tine deloc in frau sentimentele. Scopul meu a fost sa o fac o jucatoare mai buna, dar in special sa o fac sa joace tenis in momentele cheie."

"La Paris nu a fost creditata cu sanse la titlu si a simtit presiunea pentru prima oara. Cu fiecare meci castigat, presiunea era mai mare. Insa, a reusit sa isi controleze emotiile si sa joace cel mai bun tenis al sau, de la prima minge din turneu si pana la ultima din finala."

"Colaborarea cu mine a fost pentru Simona ceva total nou pentru ca ea lucrase in trecut doar cu antrenori romani. Cu siguranta, nu a fost mereu o relatie usoara jucator - antrenor. Petreceam mult timp impreuna si era important ca ea sa se simta confortabil cu mine si in afara terenului. Insa, de exemplu, este mult mai usor cand un antrenor iti vorbeste pe limba ta."

"Nu am simtit frustrari atunci cand ea a pus capat colaboraii. Ca antrenor, primesti contracte pe sase sau 12 luni. Prima oara am avut cu ea un contract pana la finalul de la Roland Garros si acesta a continuat apoi pana dupa Singapore. Niciodata nu stii ce se va intampla si cand se termina un contract. Asa ca am incercat sa dau tot ce am avut mai bun pana la final."

"Simona a luat decizia pentru ca se simte mai confortabil cu echipa sa din Romania. Este o fata care are nevoie de variatie. De aceea, de exemplu, la fiecare turneu avea cu ea membri ai familiei care sa o "distreze". In unele saptamani era mama sa, in altele fratele, in alte saptamani prieteni de familie... ca sa nu se plictiseasca. Ii place sa aiba oameni cunoscuti langa ea si are nevoie de asa ceva", a incheiat Fissette.

Un antrenor interesant. Spre deosebire de multi tehnicieni din Romania care au aruncat cu noroi in Halep dupa ce s-a terminat colaborarea, Fissette a iesit mereu cu declaratii de bun-simt si echilibrate, desi, este clar, momente tensionate au fost. Nu a vorbit despre ele decat la modul general si in termeni buni. Este vorba aici, e drept, si de cariera sa, pe care vrea sa o duca la nivel inalt si nu poti face asta daca iti critici fostii colaboratori. 



Wim Fissette face noi dezvaluiri despre Simona Halep