Turneul Campioanelor

UPDATE Calcule complicate: Cum poate ajunge Simona Halep in semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep se poate califica in cel de-al treilea meci din grupe in semifinalele Turneului Campioanelor, dupa ce a pierdut cu Maria Sharapova. Calculele pot deveni complicate. Situatia grupelor de la Singapore este aici.

Ultimele doua meciuri din Grupa Rosie sunt: Halep - Radwanska si Sharapova - Pennetta.

Scenariul 1 - Victorii Halep si Sharapova

Simona Halep se califica joi in semifinalele Turneului Campioanelor daca o bate in meciul direct pe Agnieszka Radwanska, iar Maria Sharapova o invinge pe Flavia Pennetta. Este cea mai simpla calificare, vor merge mai departe Sharapova (3 puncte) si Halep (2 puncte). 

Scenariul 2 - Victorii Halep si Pennetta

Tot in ideea in care Halep  castiga in ultimul meci, dar Sharapova pierde cu Pennetta, atunci cele trei jucatoare (Sharapova, Halep si Pennetta) vor avea fiecare cate doua puncte si victorii directe impartite, ceea ce inseamna ca se vor desparti la setaveraj si/sau game-averaj. 

Daca Halep castiga cu 2-0, iar Pennetta castiga cu 2-0, atunci cele doua vor merge mai departe cu setaveraj +2, iar Sharapova va fi eliminata cu setaveraj de doar +1. Daca Halep bate cu 2-0, iar Pennetta cu 2-1, mai departe merg Sharapova si Halep. 

Daca Halep castiga cu 2-1, iar Pennetta cu 2-0, italianca avanseaza cu setaveraj superior, iar Halep si Sharapova se vor departaja la game-averaj. Sharapova are +7, Halep are +6, asa ca Halep este calificata in fata Sharapovei care, pierzand, va scadea sub Halep, in timp ce jucatoarea noastra castigand va avea mai mult de +6. 

Daca si Halep si Pennetta castiga cu 2-1, Sharapova se califica gratie setaverajului, iar Halep gratie game-averajului avand deja +11 fata de Pennetta si neputand fi depasita. 

Scenariul 3 - Infrangere Halep

Daca Halep pierde cu Radwanska, iar Sharapova o invinge pe Pennetta, atunci Sharapova este calificata, iar Halep, Pennetta si Radwanska se vor deparjata la setaveraj. Daca Halep pierde cu 2-0, atunci Radwanska se va califica in locul ei in mod cert. Daca pierde cu 2-1, atunci Halep va avea setaveraj mai bun decat Radwanska. O va depasi si pe Pennetta daca aceasta pierde cu 2-0, dar daca italianca va pierde cu 2-1, atunci departajarea se face la game-averaj cu italianca, acolo unde Halep este de asemenea superioara avand deja +11.

In cazul in care Halep pierde cu Radwanska, iar Pennetta o bate pe Sharapova, atunci in mod cert romanca este eliminata deoarece italianca si rusoaica vor avea 1 punct in plus in clasament.

Criterii departajare

Primul criteriu de departajare este cel al punctelor, se primeste cate un punct per victorie iar cine are mai multe puncte se claseaza superior.

Urmatorul criteriu este cel al victoriilor directe. In cazul in care doua jucatoare au un numar de puncte egal, ele vor fi departajate la victoria directa.

Daca se ajunge in situatia ca mai mult de doua jucatoare sa aiba acelasi numar de puncte, iar victoriile directe impartite in mod egal intre ele, atunci departajarea se va realiza setaveraj si, daca si acesta este egal, se departajeaza la game-averaj.



UPDATE Calcule complicate: Cum poate ajunge Simona Halep in semifinalele Turneului Campioanelor