Tenis

Turneul Campioanelor: Sharapova invinsa de masina de tenis Wozniacki. Sau Nadalziacki?

Maria Sharapova a avut un meci extrem de dificil la debutul in Grupa Alba a Turneului Campioanelor, terminat cu infrangere in fata Carolinei Wozniacki. Primele doua seturi s-au decis la tie-break, iar decisivul a fost pierdut de Sharapova, intr-un meci care a durat peste trei ore. Pe langa tenisul de inalta clasa, in care Sharapova s-a trezit mai mereu cu mingea returnata prompt, avand in fata o Wozniacki capabila sa alerge la maraton si sa prinda tot la fel ca Nadal, meciul a avut si momente foarte tensionate. Wozniacki a fost deranjata de o lumina aprinsa pe tavan din senin in setul al doilea. Tot in setul al doilea, daneza nu a putut cere un challenge, pentru ca nu mai avea la dispozitie, dupa ce unul dintre arbitri de tusa a vazut in teren o minge de fapt afara a rusoaicei. Cert e ca se poate bate Sharapova, care se indreapta spre un loc doi in Grupa Alba, ceea ce ar facilita un meci pentru Simona Halep cu o alta adversara, daca va fi cazul.

FINAL Sharapova - Wozniacki 6-7 (4-7) 7-6 (7-5) 2-6

Wozniacki a castigat primul set la tie-break, 7-6 (7-4), si a aratat un joc foarte, foarte bun. Sharapova a terminat cu o dubla greseala si a fost deseori dominata.

La finalul primului set, Sharapova a cerut prezenta antrenorului, care i-a spus ca loviturile ei sunt bune, dar ca trebuie sa faca pasul in fata.

La debutul setului 2, Wozniacki a reusit sa faca deja un break. Condusa cu 2-0, Sharapova a reusit sa isi ia serva in game-ul al treilea dupa ce adversare sa avusese doua mingi de break si a ramas in meci ducand scorul la 2-1.

La scorul de 3-2 pentru Wozniacki si pe serva acesteia s-a petrecut un incident bizar. Conducea cu 40-15 cand pe tavanul salii s-au aprins niste reflectoare albastre. Vizibil deranjata, ea a protestat in fata arbitrei de scaun, insa i s-a spus ca stingerea luminilor va dura.

"Nu mai servesc, nu pot servi cu luminile aprinse acum in ochi, nu este in regula", a spus jucatoarea catre arbitra de scaun. Aceasta a replicat: "Ba trebuie sa servesti. Am comunicat si luminile se vor stinge, dar va lua putin timp". Wozniacki a cerut time-out, dar nu i s-a acordat.

Dupa aceea, si-a pierdut serva, fara sa mai poata servi cum trebuie, dar imediat dupa daneaza a raspuns printr-un break distandu-se la 4-3.

La 4-3 a venit din nou randul lui Wozniacki sa serveasca in zona cu lumina albastra, care nu era stinsa si o deranja, desi Sharapova nu aratase anterior un disconfort. Wozniacki a chemat managerul de turneu pe teren pentru a cere stingerea luminilor.

S-a ajuns la 5-4 pentru daneza, cu ea servind pentru meci, insa Sharapova a raspuns printr-un break si a egalat la cinci.

La 6-5 pentru Sharapova, la 40 - 40 pe serva lui Wozniacki s-a petrecut un moment foarte tensionat. Sharapova a trimis afara, mingea a fost vazuta in teren de un tusier, insa Wozniacki nu mai avea la dispozitie challenge. Sharapova a trecut in avantaj, cu toate ca Wozniacki a sustinut ca mingea a fost afara mult. Din regie s-a afisat un eagle eye doar pentru conformitate si s-a vazut ca fusese cu adevarat afara, insa nu s-a putut face nimic, a ramas avantaj pentru Sharapova! Wozniacki a revenit insa si a egalat la 6, trimitand setul doi la tie-break.

La tie-break, Sharapova a castigat cu 7-5 si a trimis setul in tie-break.

In setul al treilea, Wozniacki a fost cea care a reusit primul break si s-a desprins la 4-2, pentru ca apoi sa castige mansa decisiva cu 6-2.

Teoretic, Simona Halep ar trebui sa termine pe locul 2 in Grupa Rosie si sa joace in semifinale cu locul 1 din Grupa Alba. Sa fie ocupanta locului 1 din Grupa Alba alta decat Sharapova?



Turneul Campioanelor: Sharapova invinsa de masina de tenis Wozniacki. Sau Nadalziacki?