Tenis

Simona Halep, programul pentru a doua parte a sezonului

Pentru Simona Halep se anunta o vara si o toamna foarte intensa, chiar daca jucatoarea noastra a anuntat ca nu va participa la turneul WTA de la Montreal.

Halep revine in circuit la Cincinnati, turneu unde in urma cu un an a atins faza sferturilor de finala. 

Urmeaza apoi competitia de la New Haven, unde Halep a castigat titlul in 2013. Acesta va fi ultimul turneu dinaintea Marelui Slem de la US Open si ramane de vazut in ce masura Halep va fi dispusa sa mearga pana la capat.

Practic Simona Halep se va afla intr-o situatie similara celei de la Hertoghenbosch, turneu pe care l-a castigat in 2013 si din care s-a retras inaintea fazelor finale in acest an pentru a nu risca o accidentare inaintea Wimbledonului.

Ultima saptamana din august si prima din septembrie o va gasi pe Halep la New York, unde va forta o noua prezenta in tururile finale la US Open, turneu despre care antrenorul ei, Wim Fissette, spunea ca va incerca sa-l castige.

[news-108222]

Dupa US Open in mod normal ar urma o pauza de o saptamana si Halep ar relua competitia tot pe hard la Tokyo, turneu unde in 2013 a ajuns in optimi fiind eliminata de Venus Williams.

O saptamana mai tarziu Halep ar continua parcursul asiatic la Wuhan in China, unde premiile puse in joc insumeaza 2.4 milioane de dolari. Este un turneu organizat in premiera si care va atrage prin fondurile garantate crema jucatoarelor din circuit. Nici cele 900 de puncte WTA acordate invingatoarei nu sunt de neglijat.

Dupa Wuhan urmeaza un turneu si mai puternic, la Beijing, cu premii de 5.4 milioane de dolari si 1000 de puncte pentru invingatoare. Halep ar putea forta aici obtinerea de puncte dupa ce in 2013 a fost eliminata in primul tur.

Inaintea Turneului Campioanelor de la Singapore pentru Halep ar mai fi un singur turneu de acoperit, cel de la Moscova, unde are de aparat titlul cucerit in 2013 in finala cu Samantha Stosur.

[news-108514]



Simona Halep, programul pentru a doua parte a sezonului