Tenis

Simona Halep, disecata: trei prezente in zece categorii de top, in nici una lidera

Simona Halep, viitor loc 4 mondial, apare in luna mai in Top 10 al trei categorii din zece pe care le urmareste statistic WTA-ul. Halep nu este lidera in nici unul, spre deosebire de Serena Williams. Surprinde Monica Niculescu, lidera mondiala la convertit puncte de break.

Cele 10 capitole sunt urmatoarele: asi, puncte castigate pe al doilea serviciu, procentajul primului serviciu, game-uri castigate pe propriul serviciu, puncte castigate cu primul serviciu, mingi de break salvate, puncte castigate pe primul serviciu al adversarei, puncte de break convertite, puncte castigate pe al doilea serviciu al adversarei si gameuri castigate pe retur (breakuri).

Din cele 10, Halep apare in trei: locul 10 la game-uri castigate pe propriul serviciu, locul 9 la game-uri castigate pe retur (breakuri) si locul 4 la puncte castigate pe al doilea serviciu al adversarei.

Desi are destul de putine prezente si locuri destul de slabe acolo unde apare, Halep arata un joc consistent pe teren. Ea se afla in top totusi in cadrul a trei categorii importante, aratand ca este o jucatoare de referinta atat pe propria serva, cat si la breakuri. Trebuie tinut cont ca a aparut si la mai putine turnee anul acesta.

Adversarele lui Halep fie nu apar deloc in top 10, fie apar si ele destul de sporadic. De exemplu, Serena Williams apare in cinci categorii, e drept la trei fiind pe locul 1, plus un loc 2 si un loc 3. Maria Sharapova apare in patru categorii. Radwanska doar in doua, Na Li in cinci, Kvitova doar intr-una.

In top surprinde Monica Niculescu, locul 1 la punctele de break convertite si locul 3 la puncte castigate pe a doua serva a adversarei. Irina Begu apare si ea in doua categorii.

Lista celor 10 categorii cu Top 10 la fiecare, mai jos.



Simona Halep, disecata: trei prezente in zece categorii de top, in nici una lidera