Tenis

Simona Halep ajunge in sferturile din Beijing dupa un meci nebun, plin de lumini si umbre, dar inutil

Simona Halep s-a calficat joi dimineata in sferturile de finala ale Open-ului din China. Ea a invins-o in trei seturi pe Andrea Petkovic, 7-6 (7-4) 5-7 7-6 (7-1). Meciul a avut doua tie-break-uri si 17 breakuri. Dupa acest meci, Halep s-a retras.

Partida a inceput la ora 7:41 a Romaniei. In primul set, soarele a dominat intalnirea. Vederea dintr-o jumatate a terenului era pur si simplu orbita de lumina extrem de puternica a soarelui. Astfel ca, in primul set, s-a ajuns la 5-5, de fiecare data atat Halep cat si Petkovic pierzand mereu propria serva in jumatatea cu soare.

[news-109776]

De altfel, pana la 5-5, nici o jucatoare nu a castigat vreun game in acea jumatate de teren, fie ca a fost pe propria serva, fie pe cea a adversarei.

Insa, la 5-5, lumina soarelui s-a estompat. Cu jumatatea de teren aproape acoperita de umbra pe suprafata de joc, dar si cu soarele intrat intr-un nor dens, a inceput un tenis si mai nebun, daca pana atunci meciul fusese si asa atipic.

Petkovic a luat prima serva in jumatatea de teren care pana atunci fusese impracticabila. A ajuns la serviciu si Halep, egaland la 6 si trimitand meciul in tie-break.

Aici, romanca a dominat copios. A condus permanent cu 2-0, 4-0, 5-1, 5-2. Germanca a avut o tresasire si a ajuns la 5-4, insa Halep a pus piciorul in prag si a luat prima mansa cu 7-4.

Dupa primul set, romanca a cerut o pauza medicala de trei minute, pentru un masaj la coapsa stanga, avand vizibil probleme fizice asa cum a lasat sa se vada chiar de la meciul anterior.

Setul al doilea a inceput in favoarea lui Halep, lasand sa se intrevada un meci usor. Reusise un break si avea 2-0 cand a inceput nebunia. A pierdut 14 puncte la rand si cinci gameuri consecutiv. Scorul arata un neverosimil 5-2 pentru Petkovic.

Pentru ca totul sa devina si mai imprevizibil, Halep s-a trezit din pumni si a egalat la 5. Atunci cand parea pe val, adversara a bifat un break si apoi si-a facut serva pentru a lua setul al doilea cu 7-5.

Setul al treilea a inceput din nou cu o dominare a romancei, de data aceasta totala. 4-0, doua breakuri in avans pentru Halep. La acest scor nimeni nu ar mai fi spus ca se va ajunge din nou la tie-break, la fel ca in primul set. Insa, asa a fost.

Petkovic a facut 4-3, insa Halep a bifat un break la momentul potrivit, desprizandu-se la 5-3 si servind pentru meci. Insa, germanca nu a fost de acord, a raspuns cu un rebreak si apoi a egalat la 5!

S-a ajuns la tie-break, acolo unde Halep a fost din fericire din nou imbatabila. Si in ce maniera! A condus cu 6-0 si, in ciuda unui punct luat de Petkovic, un punct de la care nimeni nu s-ar fi mirat daca egala in nota acestui meci nebun, romanca a inchis cu 7-1, in aproape doua ore si jumatate de joc.

[news-109791]



Simona Halep ajunge in sferturile din Beijing dupa un meci nebun, plin de lumini si umbre, dar inutil