Tenis

Pauza lui Roger Federer se prelungeste: L-o fi lovit maladia meldonium?

Roger Federer era asteptat sa revina sambata in tenis la Miami, dupa absenta surprinzatoare de dupa Australian Open. Vineri, iesise sa explice bizara pauza temporara cu o explicatie si mai bizara. Sambata trebuia sa joace, dar a anulat cu o alta scuza.

Elvetianul a anuntat vineri ca s-a accidentat in baie in timp ce le facea baie fetitelor sale, la Melbourne. Incidentul s-ar fi intamplat dupa semifinala pierduta la Australian Open cu Novak Djokovic.

El a spus ca a suferit o leziune la menisc in baie, iar in februarie s-a operat in Elvetia.

[news-118436]

Explicatiile au fost date vineri, la Miami, cu o zi inainte de revenirea sa in tenis ce trebuia sa aiba loc a doua zi. "Daca ma simt bine, joc, daca nu, nu, e foarte simplu", a spus Federer vineri referindu-se la operatia la genunchi care ar putea sa nu se fi recuperat total.

Numai ca sambata nu a mai jucat si a afirmat ca sufera de o raceala, un virus, anuntand ca se retrage chiar in ziua meciului. El ar urma sa revina in aprilie in cadrul turneelor de zgura din Europa. 

Retragerea lui Federer chiar dupa Australian Open, urmata de aceste doua zile cu declaratii surprinzatoare, nu poate sa nu ridice semne de intrebare. In cadrul aceluiasi turneu a fost depistata dopata cu substanta Meldonium rusoaica Maria Sharapova.

Sharapova a iesit in martie si a dezvaluit singura rezultatul pozitiv al testului, spanand in acelasi timp ca nu doreste sa intre pe cealalta cale posibila, folosita in tenis, de a mima o accidentare pentru ascunde dopajul pana la expirarea unei suspendari.

Sa fi fost Sharapova mai barbata?

[news-118170]



Pauza lui Roger Federer se prelungeste: L-o fi lovit maladia meldonium?