Tenis

GAME cu GAME Simona Halep - Belinda Bencic in finala de la Toronto

Simona Halep a evoluat duminica seara de la ora 20:00, live text pe onlinesport.ro in aceasta pagina, pentru castigarea celui de-al patrulea titlu in acest sezon.

FINAL Halep - Bencic 6-7 (5) 7-6 (4) 0-3

22:40 Halep nu mai poate continua si abandoneaza. Merge sa-i stranga mana adversarei, iar Bencic se bucura cu retinere.

SET 3, GAME 3 Al doilea break in contul lui Bencic (0-3). Halep are o discutie cu directorul turneului venit la marginea terenului si jucatoarea noastra se retrage.

SET 3, GAME 2 Un game la zero reusit de Bencic si situatia nu arata deloc bine pentru Halep (0-2).

SET 3, GAME 1 Incepe decisivul cu Halep la serviciu. Bencic rateaza doua sanse de break, dar in cele din urma castiga pe serviciul Simonei (0-1).

TIE-BREAK: Halep loveste tare pentru a compensa deplasarea in teren, dar mingea iese afara (0-1). Si totus Halep nu se lasa. Urca la fileu si castiga punctul (1-1). Halep trece la conducere cu o dreapta castigatoare (2-1). A 8-a dubla greseala comisa de Bencic (3-1). Simona este concentrata, conduce schimburile si se duce la 5-2. Dreapta castigatoare reusita de Simona si aceasta are patru mingi de set (6-2). Halep castiga setul, cu 7-4, dar nu se bucura si se deplaseaza in continuare cu dificultate. Avem asadar decisiv in aceasta finala.

SET 2, GAME 12 Halep serveste pentru castigarea setului secund, dar din pacate Bencic reuseste break-ul. Au fost doua erori comise de Halep la rand de care a profitat elvetianca (6-6).

SET 2, GAME 11 Minge de break pentru Halep, moment in care Bencic loveste cu racheta de pamant. Halep profita, tine mingea in teren si insista cu reverul pana cand Bencic trimite in fileu (6-5).

SET 2, GAME 10 Doua mingi de 5-5 pentru Halep si jucatoarea noastra ramane in acest meci. O luptatoare in fata careia trebuie sa ne scoatem palaria, fara doar si poate (5-5).

SET 2, GAME 9 Trei mingi de break pentru Halep. Formidabila forta acesteia de rezistenta si de lupta. Break la zero Halep (4-5).

SET 2, GAME 8 Eroare nefortata comisa de Halep la minge de break si Bencic urmeaza la serviciu pentru castigarea finalei (3-5).

SET 2, GAME 7 Doua duble greseli comise de Bencic si Halep are minge de break. Urmeaza un schimb lung castigat de Halep cu un rever in diagonala. Halep joaca practic intr-un picior, dar nu cedeaza (3-4).

SET 2, GAME 6 Se reia meciul cu Halep la serviciu. Bencic obtine break-ul fara prea mare opozitie din partea Simonei (2-4).

21:50 Simona inghite mai multe lichide si in cele din urma se ridica din scaun pentru a continua meciul. Foarte posibil sa fi acuzat o cadere de glicemie dupa zaharul care i-a fost pus in bautura consumata.

21:45 Jocul este oprit si problemele Simonei sunt seriose. Medicul ii ia tensiunea arteriala si verifica temperatura corpului. Se pare ca Halep are un puls foarte scazut si acuza o stare de rau.

SET 2, GAME 5 Halep risca totul pe un retur agresiv din alergare, dar mingea este afara. Si aceasta minge reprezinta un bun indicator pentru starea de moment a Simonei (2-3). A lovit mingea la risc, la fie ce o fi. Din nou revine fizioterapeutul in teren pentru o noua sedinta de masaj.

SET 2, GAME 4 Meciul este reluat dupa ce Halep a primit un scurt masaj sub genunchiul stang. Serveste jucatoarea noastra si, nu fara dificultate, Halep castiga game-ul. E drept ca si Bencic a ajutat-o pe Simona cu erorile ei nefortate (2-2).

SET 2, GAME 3 Sansa de break ratata de Halep cu o scurta. Intentia nu a fost rea, insa mingea a cazut pe banda fileului. Halep izbuteste break-ul, dar se deplaseaza cu greutate spre banca ei de odihna si solicita din nou interventia medicului (1-2).

SET 2, GAME 2 Halep intra intr-o alternanta periculoasa de puncte castigatoare si erori nefortate comise cu prea multa usurinta. Incredibil! Halep isi pierde game-ul de serviciu dupa ce a condus cu 40-15. Totul s-a rupt de la o dubla eroare (0-2).

SET 2, GAME 1 Incepe setul secund cu Bencic la serviciu. Trei puncte la rand obtinute de elvetianca (40-0) si Bencic incepe cu un game alb.

21:22 Halep isi ia o pauza de vestiar si o lasa pe Bencic sa astepte. Elvetianca este nerabdatoare sa reia partida si a ocupat deja pozitia in propriul teren.

TIE-BREAK: Halep incepe cu un serviciu as (1-0). Serveste bine Halep, cu 172 km/h, si ramane la conducere cu avantajul unui mini-break (3-1). Inca o data greseste Bencic (4-1). Arbitrul din scaun rosteste un "multumesc" in limba romana pentru a-i potoli pe fanii Simonei, extrem de vocali intre puncte. Sa nu uitam ca se joaca totusi la Toronto. Intre timp Bencic recupereaza trei puncte la rand (4-4). Alergata in spatele terenului, Halep pierde primul set cu o minge trimisa in fileu (6-7).

SET 1, GAME 12 Doua erori nefortate comise de Halep ii aduc game-ul lui Bencic si, la o ora de la startul finalei, avem tie-break.

21:08 Dupa o intrerupere de cinci minute, timp in care a primit ingrijiri medicale, Halep se ridica si reia partida cu Bencic la serviciu.

SET 1, GAME 11 Halep rateaza incredibil din apropierea fileului, dar ridica nivelul la serviciu si are 40-15. Halep castiga game-ul si revine la conducere (6-5), dar in pauza dintre game-uri solicita interventia medicului pentru o problema deasupra genunchiului piciorului stang.

SET 1, GAME 10 Doua erori nefortate comise cu usurinta de Halep si o scurta ratata o aduc pe Bencic la 40-0. Halep recupereaza doua puncte, dar trimite afara si ii da prilejul adversarei sa arunce un strigat de victorie (5-5).

SET 1, GAME 9 Halep apasa puternic pe acceleratie, urca la fileu si are trei mingi pentru un game alb. Halep comite o eroare mare si in loc sa inchida game-ul cu un rever in lung de linie, aceasta trimite in fileu. Simona se loveste puternic cu palma peste picior in semn de nemultumire. Sa nu uitam ca a avut 40-0 in acest game. Bencic are un retur foarte puternic si elvetianca are sansa de break. O rateaza cu un rever plat. Pana la urma Halep profita de sansa avuta si inchide acest game (5-4). Pentru prima data Halep conduce in acest meci. Bencic isi cheama antrenorul, pe tatal sau Ivan, si aceasta este in pragul unei crize de nervi.

SET 1, GAME 8 Sansa de break, de 4-4, ratata de Halep. Bencic a gasit o minge care a incomodat-o pe Halep (40-40). In cele din urma Halep forteaza si obtine break-ul egaland la timp (4-4).

SET 1, GAME 7 Halep ramane in set dupa ce castiga la randul sau cel dintai game de serviciu (3-4).

SET 1, GAME 6 Bencic este prima jucatoare care isi castiga game-ul de serviciu in aceasta finala (2-4).

SET 1, GAME 5 Trei sanse de break salvate de Halep. Jucatoarea noastra comite apoi doua erori nefortate si seria break-urilor continua. Al cincilea la rand (2-3).

SET 1, GAME 4 Halep accelereaza pe forehand si o obliga practic pe Bencic sa trimita in afara terenului. Doua mingi de re-break pentru Simona. Pe prima minge Halep urca la fileu si finalizeaza cu rever in lung de linie (2-2).

SET 1, GAME 3 Bencic urca la fileu pe serviciul Simonei, dar jucatoarea noastra reuseste un spectaculos stop voleu castigator (15-0). Comite si Halep o dubla greseala, oferindu-i adversarei o sansa de break. Scapa in afara un rever Halep si avem al treilea break consecutiv in debutul acestei finalei. Niciuna dintre jucatoare nu si-a castigat serviciul (1-2).

SET 1, GAME 2 Dubla greseala pentru Bencic la primul sau serviciu in aceasta finala. Elvetianca se redreseaza cu trei puncte de serviciu foarte bune, dar Halep duce game-ul in prelungiri cu trei puncte consecutiv si Halep recupereaza rapid break-ul (1-1).

SET 1, GAME 1 Bencic incepe agresiv pe serviciul lui Halep si are doua mingi de break.Prima minge este salvata de Halep, dar a doua se opreste in fileu si astfel elvetianca incepe cu un break. Se aud primele incurajari pentru Simona.

20:11 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

20:02 Cele doua jucatoare au intrat pe teren. Sunt 28 de grade Celsius la Toronto, cerul este variabil si toate conditiile sunt intrunite pentru o finala perfecta.

Toata lumea astepta o finala perfecta la Toronto intre lidera mondiala Serena Williams si Simona Halep, numai ca Belinda Bencic, o elvetianca de 18 ani, a stricat calculele hartiei si a eliminat-o pe americanca in semifinale.

A fost de departe cea mai importanta victorie din cariera lui Bencic si prima la o jucatoare de pe primul loc in ierarhia mondiala, aceasta dupa ce Serena obtinuse destul de autoritar primul set.

Halep are 1-0 in fata lui Bencic la intalniri directe, singura lor disputa anterioara avand loc in turul 3 la Wimbledon in 2014. Halep s-a impus acolo in doua seturi si avea sa ajunga ulterior pana in semifinale.

Bencic a crescut mult de la acea disputa si a ajuns pana pe locul 20 in clasamentul mondial.

Programat la ora locala 13, (n.r. - ora 20:00 in Romania) meciul dintre Halep si Bencic promite spectacol, iar Halep porneste in mod evident cu prima sansa la obtinerea titlului.

Ar fi al patrulea titlu in 2015 pentru Halep, dupa cele izbutite la Shenzen, Dubai si Indian Wells.

Halep este doar a treia jucatoare din Romania ajunsa in finala Openului Canadei, dupa Virginia Ruzici (1978, 1980) si Sorana Cirstea (2013). Toate cele trei finale cu prezenta romaneasca au fost pierdute, iar Halep are ocazia sa rescrie practic istoria la Toronto.



GAME cu GAME Simona Halep - Belinda Bencic in finala de la Toronto