Tenis

GAME cu GAME Finala de la Madrid, Simona Halep contra Maria Sharapova , jucatoarea pe care nu a invins-o niciodata

Simona Halep a jucat astazi finala turneului de tenis de la Madrid, cu Maria Sharapova. Tot ce s-a intamplat in meciul dintre Halep si Sharapova. 

Simona Halep - Maria Sharapova 6-1, 2-6, 3-6

FINAL de partida. Sharapova se impune dupa doua ore de la primul serviciu.

SET 3, 3-5 (19:35) Sharapova joaca mult mai adunat si se impune pe propriul serviciu. La un singur game de victorie rusoaica.

SET 3, 3-4 (19:31) Un singur game mai ramane intre Halep si Sharapova, dupa ce jucatoarea noastra si-a castigat jocul pe propriul serviciu.

SET 3, 2-4 (19:27) Break la zero reusit de Halep intr-un moment de cadere in jocul rusoaicei.

SET 3, 1-4 (19:23) Sharapova obtine un nou break si are meciul in mana.

SET 3, 1-3 (19:19) Un game extrem de disputat pe serviciul Sharapovei. S-a ajuns la avantaje unde rusoaica s-a impus in urma unui schimb spectaculos. De asemenea Sharapova se bucura exagerat dupa o minge trimisa afara de Halep, lucru deloc placut la un asemenea nivel.

SET 3, 1-2 (19:10) Halep isi pierde serviciul dupa ce a condus cu 40-0. Sharapova lanseaza un strigat de eliberare si pare din ce in ce mai autoritara pe serviciu.

SET 3, 1-1 (19:05) Sharapova isi castiga rapid si la zero game-ul de serviciu. Putine sanse pentru Halep in fata loviturilor puternice venite din cealalta parte a fileului.

SET 3, 1-0 (19:04) Simona incepe sa joace din nou foarte lung in acest debut de decisiv. Sharapova raspunde si ea cu lovituri decisive, cautand in permanenta cel mai bun unghi posibil. Este o batalie de care pe care. Halep isi castiga serviciul si are un pas in fata rusoaicei.

STATISTICA Setului 2: Sharapova a reusit un numar dublu de mingi direct castigatoare (12-6), iar primul serviciu al Simonei a scazut la 50%, in timp ce Sharapova a avut un procentaj de 64%.

SET 2, 2-6 (18:54) Sharapova serveste pentru egalitate la seturi (15-0). Forehand-ul rusoaicei gaseste toate unghiurile terenului, iar Halep este scoasa mult in exterior (30-0). Trei mingi de set acum pentru rusoaica si vom avea decisiv.

SET 2, 2-5 (18:50) Doar a doua dubla greseala pentru Halep in acest meci. Sharapova are cinci astfel de erori. Un game foarte disputat pe seriviciul Simonei, cel mai lung al meciului. Sharapova reuseste break-ul si va servi pentru castigarea setului al doilea.

SET 2, 2-3 (18:38) In continuare un singur break face diferenta in acest set in favoarea Mariei Sharapova. Rusoaica joaca mult mai agresiv decat in primul set, intra in teren si controleaza aproape fiecare punct.

SET 2, 1-2 (18:31) Halep ramane aproape de Sharapova cu primul sau game din acest set. Un game deloc usor, obtinut cu un serviciu as, primul al meciului pentru Simona.

SET 2, 0-2 (18:27) Doua mingi de break ratate de Halep. O ajuta si Sharapova care rateaza incredibil cu forehand-ul din apropierea fileului. Un game foarte lung care ajunge in prelungiri. Sharapova contesta o minge trimisa afara de Halep si data ca buna de arbitrul de linie. Rusoaica il dojeneste pe acesta cu un "use your head" care nu mai are nevoie de nicio traducere.

SET 2, 0-1 (18:17) Prima minge de break a meciului pentru Sharapova si rusoaica rupe echilibrul.

STATISTICA Primului set: Diferenta s-a facut la numarul erorilor nefortate (15-5 Sharapova).

18:14 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu. Sharapova raspunde cu un forehand castigator in lung de linie.

SET 1, 6-1 (18:11) Doua mingi de set pentru Halep pe serviciul adversarei. Prima este salvata, dar la a doua minge Halep joaca lung cu o minge aproape de linia din spatele terenului, Sharapova intoarce cu dificultate, pentru ca apoi sa trimita in fileu. Un prim set castigat de Halep in 30 de minute.

SET 1, 5-1 (18:07) Nicio problema pentru Halep la serviciu si jucatoarea noastra se apropie la un singur game de castigarea primului set.

SET 1, 4-1 (18:05) Halep continua sa o preseze pe Sharapova pe lovitura ei de rever si are 30-0 pe serviciul acesteia. Sharapova revine cu trei puncte la rand, comite si doua duble greseli, insa pana la urma trece linia de sosire si muta tabela in dreptul ei.

SET 1, 4-0 (17:57) Halep controleaza jocul cu primul serviciu si are trei mingi de 4-0. Prima este concretizata si Simona are patru game-uri in fata rusoaicei, insa meciul este departe de a fi jucat. 

SET 1, 3-0 (17:53) Doua sanse de break pentru Halep. Serviciul Mariei Sharapova nu functioneaza deloc in acest debut de meci si Halep trebuie sa profite. Break Halep si Sharapova face apel la antrenorul ei pentru a o ajuta sa iasa din deruta. Un gest de slabiciune din partea rusoaicei.

SET 1, 2-0 (17:49) Prima dubla greseala in dreptul Simonei Halep (30-30). Aceasta vine pe fondul unui serviciu al doilea mai riscant, pe care Simona il joaca pentru a se proteja de returul adversarei. Halep o scoate pe Sharapova in exterior cu primul serviciu si castiga game-ul de serviciu.

SET 1, 1-0 (17:44) Simona insista pe reverul Sarapovei si obtine primul sau punct (15-15). Doua mingi de break acum pentru Halep, care o surprinde pe Sharapova cu un retur foarte bun. Maria trimite afara cu forehand-ul si Halep incepe ideal cu un break.

17:41 Incepe meciul cu Sarapova la serviciu.

17:34 Cele doua jucatoare ajung fata in fata la fileu pentru tragerea la sorti. Vreme insorita la Madrid, ideala pentru o finala grandioasa.

17:02 Putine minute pana la startul finalei dintre Halep si Sarapova. O statistica interesanta oferita de WTA arata ca Halep a petrecut in aceasta saptamana pe teren cu 11 minute mai putin decat Sarapova. Jucatoarea noastra le-a invins in drumul spre finala pe 1R-Goerges, 2R-Arruabarrena, R16-Lisicki, QF-Ivanovic, SF-Kvitova pentru un total de 8 ore si 20 de minute. Sarapova le-a invins, pe rand, pe 1R-Koukalova, 2R- McHale, R16-Stosur, QF-Li Na, SF-Radwanska intr-un total de 8 ore si 31 de minute.

Halep a eliminat-o sambata pe Petra Kvitova, in trei seturi, 6-7 (4-7) 6-3 6-2.

Dupa acest meci s-a jucat a doua semifinala, intre Maria Sharapova si Agnieszka Radwanska. Rusoaica a reconfirmat forma buna si a invins cu 6-1 6-4.

Halep va avea astfel o adversara dura, o adversara dificila pe care nu a invins-o niciodata. Frumoasa rusoaica are 2-0 in intalnirile directe, dar ambele sunt vechi, din 2012, una la Indian Wells si una la Beijing.

Sharapova se afla in 2014 pe locul 9, iar Halep pe 5.



GAME cu GAME Finala de la Madrid, Simona Halep contra Maria Sharapova , jucatoarea pe care nu a invins-o niciodata