Indian Wells

Serena Williams o elogiaza pe Monica Niculescu

Serena Williams a declarat dupa meciul castigat la Indian Wells cu Monica Niculescu, sambata dimineata, ca nu a juca pana acum niciodata impotriva unei asemenea adversare. Jucatoarea noastra are un mare regret, la capatul partidei jucate contra americancei. 

"Nu am mai jucat niciodata pana acum impotriva unei asemenea sportive. Monica a fost o luptatoare incredibila, m-a facut sa muncesc din greu pentru a castiga", a spus Serena Williams dupa meciul castigat impotriva romancei. 

De cealalta parte, Monica Niculescu are regretul ca nu a reusit sa profite intr-un moment important al partidei. 

"Sunt putin suparata ca nu an reusit sa fac 3-0 in primul set. Am gresit un voleu simplu, am avut o mare sansa si in loc de 3-0 s-a facut 2-1. Ma bucur, insa, ca am reusit sa imi fac jocul", a spus Monica Niculescu.

[news-112962]

Monica Niculescu a adus-o in lacrimi pe Serena Williams

Aflata pentru prima data fata in fata cu Serena Williams, liderul tenisului mondial feminin, Monica Niculescu a realizat un meci mare pe arena centrala de la Indian Wells, aducand-o in lacrimi la propriu pe Williams. Dupa mai bine de doua ore de joc americanca s-a impus, cu 7-5, 7-5, la capatul unui joc in care s-a intrecut pe sine in erori nefortate, iar strangerea de mana rece de la final a aratat cat de mult a fost chinuita Serena in acest meci de o Monica Niculescu care s-a autodepasit.

Pentru Williams a fost primul meci la Indian Wells dupa un boicot de 14 ani, iar emotia revenirii este posibil sa-si fi spus cuvantul in evolutia americancei. Serena joaca in turul 3 cu Zarina Dyas din Kazahstan si in semifinale poate da peste Simona Halep, daca ambele ajung pana acolo.

Monica Niculescu a inceput foarte bine meciul cu Williams, reusind un break, dupa care s-a distantat la 2-0. Nu mult a lipsit ca jucatoarea noastra sa aiba chiar 3-0 pe tabela, irosind mai multe sanse de break in al treilea game.

Serena Williams a acuzat din plin emotia revenirii in turneul de la Indian Wells si a gresit numeroase mingi de altfel usoare in alte conditii pentru lidera mondiala.

Williams a preluat in premiera conducerea la 3-2, dar nu a reusit sa mentina avantajul. Niculescu a egalat, a reusit un nou break si s-a distantat la 5-3.

Lidera mondiala a fost astfel obligata sa serveasca pentru ramanerea in set, ceea ce a si facut, insa Niculescu a avut la 5-4 sansa castigarii primului set.

Jucatoarea noastra nu a reusit sa valorifice sansa propriului serviciu, iar Williams a castigat primul set dupa o ora agonizanta de joc, cu numeroase erori si schimbari de conducere.

Un prim set in care Williams a comis un numar dublu de erori nefortate (30), iar Niculescu nu a reusit decat o singura minge direct castigatoare spre deosebire de cele 22 ale adversarei.

Niculescu a inceput setul al doilea cu un break, dar Williams a raspuns repede cu un game la zero pe serviciul Monicai si a refacut echilibrul (1-1).

Williams s-a aflat tot timpul cu un game in fata, dar Niculescu si-a pastrat calmul si a egalat de fiecare, salvand doua mingi de meci la 4-5 spre disperarea americancei.

La 6-5 Williams a avut alte doua mingi de meci, fructificand-o pe a doua pentru a pune capat unui meci de peste doua ore.

[news-112936]



Serena Williams o elogiaza pe Monica Niculescu