Cupa Davis

Andrei Pavel: "Baietii sunt in forma si vor sa castige"

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa prilejuita de tragerea la sorti a meciurilor din cadrul intalnirii cu Ecuador, ca tenismenii romani sunt pregatiti pentru infruntarea care va avea avea loc la Centrul National de Tenis (vezi galerie foto), adaugand ca nu este deloc surprins de neparticiparea lui Nicolas Lapentti in disputele de simplu. Onlinesport.ro transmite in direct, incepand de vineri, ora 11:30, intalnirea de Cupa Davis Romania - Ecuador. Vezi programul meciurilor, stabilit astazi.

“Ne asteptam sa nu joace Nicolas Lapentti, ceea ce ne avantajeaza. Primul lor jucator in aceste conditii este Giovani Lapentti, un jucator clasat pe 283 ATP la simplu. Speram ca Victor Hanescu sa castige primul meci si la 1-0 Adrian Ungur sa intre pe teren fara presiune. Baietii sunt in forma buna si s-au acomodat cu terenul de la Centrul National de Tenis. Suntem favoriti pentru obtinerea calificarii in Grupa Mondiala”, a declarat Pavel.

'Cnaezul' a mai spus ca in functie de rezultatul inregistrat dupa primele doua zile exista posibilitatea unei modificari pentru ultimele doua meciuri de simplu.

“Sa speram ca nu vor fi accidentari. Sunt sanse sa apara modificari in functie de scor. La dublu, spre exemplu, putem trimite in teren o echipa alternativa formata din Horia Tecau si Adrian Ungur sau Victor Crivoi”, a completat Andrei Pavel.

Numarul unu din echipa Romaniei, Victor Hanescu, are onoarea de a deschide balul celor cinci intalniri, urmand a-l intalni in premiera pe Ivan Endara, un jucator de 22 ani aflat la doar a sasea intalnire de simplu in Cupa Davis.

“Nu-l cunosc pe Endara, dar Andrei si Gabriel (n.r.-Trifu) m-au informat cu privire la jocul lui. La prima vedere nu pare sa fie un pericol, dar ca orice meci important trebuie tratat cu maxima seriozitate”, a spus Hanescu.

Jucatorul clasat in aceasta saptamana pe locul 54 ATP a mai adaugat ca in ultimele doua zile s-a acomodat bine cu suprafata de joc de la Centrul National de Tenis, una considerata dupa primul antrenament ca fiind “lenta si atipica pentru zgura”

“Suntem in grafic cu pregatirea si m-am simtit din ce in ce mai bine pe teren in ultimele doua zile. Nu cred sa fie nicio problema cu suprafata de joc si sper sa fiu cat mai bine din punct de vedere fizic”, a conchis Hanescu.

Semifinalist in acest an in patru turnee Challenger si sfert-finalist saptamana trecuta la Brasov, Adrian Ungur va evolua pentru a doua oara la simplu pentru Romania in Cupa Davis. Iata ce a declarat pitesteanul de 25 ani clasat pe locul 130 mondial: “La primul meci am fost foarte emotionat si am avut un inceput dezastruos de partida. De aceasta data spera sa fiu mai relaxat si sa-mi ajut echipa. Teoretic ar fi mai bine pentru mine sa intru pe teren la scorul de 1-0 pentru Romania”.

Titular de baza in echipa de dublu, acolo unde va face pereche din nou cu Victor Hanescu, jucatorul Horia Tecau, ocupant al locului 18 mondial la dublu in aceasta saptamana (cea mai buna clasare din cariera), a spus: “A fost un meci incredibil in Ecuador, dar acea partida este istorie. Fratii Lapentti formeaza un dublu puternic si au foarte mare experienta in Cupa Davis, dar si noi am jucat bine in ultima vreme. Avem incredere in fortele noastre si trebuie sa facem tot ce putem pentru a aduce punctul pentru Romania”.

Desi nu a prins un loc pentru meciurile de simplu, Victor Crivoi a spus ca este pregatit sa intre pe teren oricand va fi nevoie de el: “Nu simt nicio concurenta in echipa de Cupa Davis a Romaniei. Cu totii suntem o echipa, iar eu ma voi antrena ca si pana acum. Daca va fi nevoie in ziua a treia, voi intra pe teren fara probleme. Cred ca Adrian Ungur este alegerea cea mai buna in acest moment”.

Romania intalneste Ecuador in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis, cele cinci meciuri urmand a avea loc la Centrul National de Tenis intr-o arena special construita de Federatia Romana de Tenis cu ocazia acestui eveniment.

Ziua de vineri incepe la 11:30 cu intalnirea Victor Hanescu-Ivan Endara, aceasta fiind urmata de disputa Adrian Ungur-Giovanni Lapentti. Sambata este programat meciul de dublu, cu incepere de la ora 12, pentru ca duminica, de la 11:30, sa se desfasoare ultimele doua meciuri de simplu.

Arena are o capacitate de 3200 de locuri, iar pretul unui tichet de acces pentru o zi este de 50 lei. De asemenea, doritorii isi pot achizitiona abonamente pentru toate cele trei zile la pretul de 100 lei.

Onlinesport: Dumitru Stircu

 



Andrei Pavel: "Baietii sunt in forma si vor sa castige"