Tenis

Ilie Nastase ironizeaza actiunea DNA: "Mi-e asa o frica de ma urc in avion si vin in tara"

Ilie Nastase a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, dupa ce conducerea FRT a sesizat DNA în privinta unor nereguli financiare din perioada în care a fost presedinte, ca îi este atât de frica de procurorii anticoruptie si de Ruxandra Dragomir încât se grabeste sa prinda avionul sa revina în tara.
"Sa ma dea în judecata dupa ce i-am lasat câtea milioane de euro în contul federatiei când am plecat. Acum ce sa fac, sa plâng ca ma trimite ea la DNA? Si eu repede o sa ma duc la DNA, uite acum ma urc în avion sa vin în tara, ca sunt în Franta. Imediat ma duc, ca mi-e o frica de DNA si de Ruxandra Dragomir... În România orice prost poate face plângeri penale la DNA sau în alta parte. Dar sa aduca dovezi, nu? Asa, pe gura, putem toti sa acuzam, dar sa aducem si dovezi. Eu ce sa fac acum daca au sesizat ei DNA-ul? Hai sa sesizam toti DNA-ul ca au fost comunistii la putere, sa dezgropam mortii... Daca toti prostii fac acuzatii la DNA, eu ce pot sa spun? Stiti câti prosti ma dau pe mine în judecata? Dar ce sa fac, asa este în România. Te cheama fara sa aiba dovezi. Si tu, cel acuzat, trebuie sa dovedesti ca esti nevinovat. E exact invers cum se întâmpla în toata lumea", a spus Ilie Nastase.

Fostul tenisman neaga faptul ca ar fi avut loc nereguli în contabilitatea federatiei cât timp a fost presedinte. El sustine ca procentul de 15 la suta din contractele de sponsorizare pe care le aduceau persoane din afara federatiei este o cota normala si ca a fost platit nu numai fostei sale sotii, Amalia, ci si altora. "Cât am fost presedinte am spus ca oricine vine cu sponsori are 15 la suta din contractul respectiv. Care este problema? Amalia (n.r. - fosta sotie) mi-a adus un sponsor si federatia a platit procentul. La fel s-a întâmplat si cu alte persoane. Ce este gresit? Nu e mai bine sa îti aduca cineva 100.000 de euro si celui care îti aduce sa îi platesti procentul, iar federatia sa ramâna cu 85.000 decât deloc? Ce era sa fac, sa stau cum sta ea acum, cu mâinile încrucisate, si sa astept? Eu am adus bani la federatie, în schimb ea nu a fost în stare sa pastreze sponsorul care era deja la federatie când a venit. Daca ea este comunista, sa ramâna asa. Eu nu am fost nici comunist si nici prost si nici membru PDL. Sa vedem cât îi mai merge si cu PDL-ul, ca nu mai dureaza mult, oricum", a adaugat fostul presedinte al FRT.

El a adaugat ca daca totul în România se rezolva prin instante si la DNA atunci ar trebui ca împreuna cu Ion Tiriac sa dea în judecata statul pentru banii care li se cuvin în urma celor trei finale de Cupa Davis jucate în cariera. "Daca asa merge, pai atunci ar trebui acum sa dam si noi statul român în judecata, eu cu Tiriac. Am jucat trei finale de Cupa Davis si nu ne-a dat niciun ban. Sa dam în judecata statul sa ne dea 5 milioane de dolari sau cât a încasat din alea trei finale. Ca sunt bani câstigati de mine si de Tiriac, pe munca noastra", a explicat Ilie Nastase.

Fostul tenisman i-a transmis Ruxandrei Dragomir sa "tina ciocul mic" pentru ca daca nu demisiona în 2008 ea nu ajungea în functia de presedinte al FRT. "Eu zic ca am avut ceva rezultate în tenis. Ea ce rezultate a avut, ca nu stiu. Ruxandra Dragomir a fost mai mult tenisman decât tenismena. Eu am auzit de tenismena Virginia Ruzici, de tenismena Florenta Mihai, dar nu si de tenismena Ruxandra Dragomir. A, da, stiu ca s-a trântit o data pe spate pe terenul de tenis (n.r. - la finalul partidei cu Iva Majoli din sferturile de finala ale turneului Roland Garros, editia 1997) si atât. Si nici macar nu câstigase meciul ala. N-am nicio treaba cu Ruxandra Dragomir, n-am avut niciun conflict, dar ar trebui sa îmi multumeasca pentru ca daca nu demisionam eu de la conducerea federatiei nu era ea acum presedinte. Asa ca sa tina ciocul mic!", a mentionat fostul presedinte.

Ilie Nastase este de parere ca Ruxandra Dragomir îsi face publicitate pe munca altor sportivi, precizând ca ea, desi este presedinte al FRT, nu trebuia sa fie prezenta la sosirea în tara a lui Horia Tecau dupa câstigarea titlului la dublu mixt, la Australian Open, deoarece nu are niciun merit în rezultatul obtinut de acesta. "Eu n-am nimic cu Ruxandra Dragomir, dar eu nu mi-am facut niciodata publicitate pe munca altora. Eu daca mi-am facut, mi-am facut pe munca mea, pe rezultatele mele. N-ati vazut cum se poza cu Horia Tecau? Ce motiv avea sa fie acolo la sosirea lui de la Australian Open? Ce merit are ea? E munca lui Horia si atât. Dar ea asa face, se lauda cu munca altora, asa cum se lauda mereu si cu rezultatele mele si ale lui Tiriac", a încheiat Ilie Nastase.

Conducerea Federatiei Româna de Tenis a sesizat, miercuri, Directia Nationala Anticoruptie dupa ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008, se arata într-un comunicat al FRT remis agentiei MEDIAFAX.

"În urma verificarilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federatia Româna de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. În acest sens, astazi, 01.02.2012, Federatia Româna de Tenis a sesizat Directia Nationala Anticoruptie", se mentioneaza în comunicat fara a oferi alte amanunte.

În perioada 2001-2008 la conducerea Federatiei Române de Tenis s-a aflat Ilie Nastase. Acesta a demisionat din functia de presedinte la 12 februarie 2008, dupa declansarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franta. Atunci, presa centrala a scris ca federatia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare a întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

De la alegerile pentru presedintia Federatiei Române de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Nastase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul presedinte Ruxandra Dragomir.

Mediafax


Ilie Nastase ironizeaza actiunea DNA: "Mi-e asa o frica de ma urc in avion si vin in tara"