Tenis

Federer l-a egalat pe Sampras la numarul de titluri ATP

Elvetianul Roger Federer a atins un nou etalon in circuitul mondial profesionist dupa victoria obtinuta, duminica, la Stockholm Open, cand l-a invins in doua seturi pe germanul Florian Mayer.
Fostul lider mondial s-a impus cu 6-4, 6-3, trecandu-si in palmares al 64-lea titlu ATP din cariera, performanta care il aduce la egalitate cu americanul Pete Sampras.

"Este incredibil ca am ajuns la nivelul lui Pete cand acesta s-a retras din activitate. Niciodata nu stii cand este ultimul tau titlu si de aceea este trebuie sa savurezi fiecare succes", a spus Federer dupa victoria de la Stockholm.

Jucatorul a obtinut, vineri, in sferturile de finala, victoria cu numarul 50 in acest an, devenind doar al cincilea jucator din era Open (perioada de dupa 1968), si primul dupa Pete Sampras, care castiga cel putin 50 de meciuri in fiecare din ultimii noua ani.

Ierarhia titlurilor castigate in intreaga cariera este in continuare dominata de americanul Jimmy Connors, care are nu mai putin de 109 turnee in palmares, dupa acesta in clasament urmand Ivan Lendl (94) si John McEnroe (77). Roger Federer imparte pozitia a patra cu Pete Sampras, fiecare cu 64 de titluri.

Compatriotul nostru Ilie Nastase este al saptelea, cu 57 de turnee profesioniste obtinute.

Onlinesport


Federer l-a egalat pe Sampras la numarul de titluri ATP