Tenis

Nadal si-a luat gandul de la Marele Slem in 2011

Performantele remarcabile obtinute de jucatorul spaniol Rafael Nadal in 2010 au readus in prim planul iubitorilor tenisului ideea ca ibericul poate realiza Marele Slem anul urmator, prin castigarea celor patru turnee majore din calendarul profesionist. Nadal se arata insa neincrezator ca va putea triumfa la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open in acelasi an.
"Voi incerca sa joc cat mai bine si sa castig patru titluri majore in 2011, dar Marele Slem este imposibil de realizat", a declarat Nadal.

Ibericul a castigat in 2010 trei din cele patru turnee de Grand Slam, impunandu-se la Roland Garros, Wimbledon si US Open, dupa ce in debutul anului parasea accidentat Australian Open in faza sferturilor de finala.

Doar doi jucatori au reusit in istorie sa faca Marele Slem, adica sa castige toate cele patru turnee majore in acelasi an, Don Budge (1938) si Rod Laver (1962 si 1969).

Rafael Nadal a obtinut in acest an Marele Slem al carierei dupa ce s-a impus la US Open, singurul titlu major care ii lipsea din palmares. Astfel, spaniolul a ajuns la cota 9 succese in turneele de Grand Slam.

Onlinesport


Nadal si-a luat gandul de la Marele Slem in 2011