Tenis

Kimiko Date Krumm, 40 de ani, a invins-o pe Maria Sarapova la Tokyo

Jucatoarea japoneza Kimiko Date Krumm, locul 67 WTA, a învins-o, luni, cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, pe rusoaica Maria Sarapova, 23 de ani, fosta numarul 1 WTA, în primul tur al turneului de la Tokyo (premii de 2 milioane de dolari).

Date Krumm, beneficiara unui wild card, s-a impus cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3, în fata jucatoarei din Rusia, cap de serie numarul 12 si locul 15 WTA, dupa un meci care a durat doua ore si zece minute.

"Ea a fost numarul 1 mondial si este detinatoarea titlului la acest turneu. Este cu adevarat o jucatoare puternica, asa ca a trebuit sa joc la nivelul meu cel mai bun", a declarat japoneza, care a recunoscut ca a fost ajutata de numeroasele duble greseli (11) comise de adversara sa.

Sarapova a facut doua duble greseli când conducea cu scorul de 3-2 si 40-0 în setul al treilea. Rusoaica si-a pierdut servicul si apoi nu a mai câstigat nicun ghem.

"Adversara mea a facut un meci foarte bun, în timp ce eu nu m-am simtit confortabil si nu mi-am putut gasi ritmul", a afirmat Sarapova.

Kimiko Date Krumm, fosta numarul 4 WTA, s-a retras în 1996 din activitate, dar a revenit în 2008 si un an mai târziu a cucerit Openul Coreei de Sud de la Seul, devenind a doua cea mai vârstinca jucatoare care câstiga un turneu WTA, dupa Billie Jean King.

Pe tabloul principal de simplu al turneului de la Tokyo se afla si Alexandra Dulgheru, numarul 28 WTA, care o va întâlni în prima runda pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 43 WTA.

Mediafax



Kimiko Date Krumm, 40 de ani, a invins-o pe Maria Sarapova la Tokyo