Tenis

Romania castiga la dublu si merge in Grupa Mondiala

Echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a calificat in Grupa Mondiala, dupa ce Horia Tecau si Victor Hanescu au castigat meciul de dublu impotriva Ecuadorului, scorul 6-2, 6-2, 6-2, ducand scorul general la 3-0. Primele doua puncte ale tricolorilor au fost reusite de Hanescu si Ungur in prima zi a barajului dintre Romania si Ecuador.
Dupa doua meciuri castigate vineri de catre Victor Hanescu si Adrian Ungur, echipa de Cupa Davis a Romaniei mai avea nevoie doar de o victorie in meciul de dublu disputat sambata, in care pentru tricolori au evoluat Horia Tecau si Hanescu.

Chiar daca initial adversarii celor doi trebuia sa fie fratii Nicolas si Giovani Lapentti, doar ultimul a intrat in meci, Nicolas fiind accidentat, iar in locul sau a intrat un alt jucator care a evoluat in prima zi, Ivan Endara.

Tecau si Hanescu au aratat inca din start cine e seful, reusind un break la chiar primul game al meciului. De cealalta parte, sud-americanii au parut debusolati si intimidati de valoare romanilor si au reusit sa castige primul game doar dupa ce erau deja condusi cu 4-0. Doar inca un game le-a mai fost permis ecuadorienilor sa castige, intr-un set castigat la pas cu 6-2 de Romania.

Jucatorii romani s-au relaxat usor in startul setului 2, dand ocazia adversarilor sa  fie la conducere dupa ce tot ei au avut primul serviciu. Ecuadorul avea posibilitatea sa se descprinda la 3-1, avand trei mingi de game, insa cinci mingi conescutive castigate de romani, le-a taiat avantul adversarilor.

Si in acest set Tecau si Hanescu au cedat doar doua game-uri, reusind mai intai un break la 3-2, pentru a se desprinde apoi la 5-2, avand ultimul serviciu pentru set. Si acesta a fost castigat fara emotii de jucatorii romani, care au intrat in setul 3 cu gandul clar ca este ultimul al acestei intalniri.

Dupa ce fiecare dintre echipe si-a castigat serviciul, Romania a facut primul break in al treilea set, desprinzandu-se la 2-1. Un nou break spectaculos al romanilor a dus scorul la 4-1, finalul de set si de meci fiind asemanator mai mult unui joc demonstrativ.

Romanii au facut deliciul publicului cu jocul lor si au fost aproape de un al treilea break in ultimul set, avand minge de meci, insa Giovani Lapentti a tinut Ecuadorul in meci pentru inca un game.

Si acesta a fost la discretia lui Hanescu si Tecau, care au castigat meciul si au facut 3-0 la general, ducand Romania din nou in Grupa Mondiala.

Onlinesport: Irina Maxim


Romania castiga la dublu si merge in Grupa Mondiala