Tenis

Dokic in finala turneului Ruxandra Dragomir Open

Jelena Dokic si-a respectat statutul de favorita in fata jucatoarei iberice Lourdes Dominguez-Lino, pe care a invins-o, sambata, in semifinalele turneului ITF Ruxandra Dragomir Open de la Bucuresti, dotat cu premii totale in valoare de 75.000 de dolari.
Cap de serie numarul 3, dar principala favorita in ochii majoritatii spectatorilor prezenti pe terenul numarul 8 din cadrul Centrului National de Tenis, Dokic s-a impus cu 3-6, 6-4, 7-6 (0), la capatul unui meci foarte disputat care s-a intins pe durata a doua ore si 20 de minute.

Dokic va disputa finala, duminica incepand cu ora 15, in compania cehoaicei Zuzana Ondraskova, invingatoare in prima semifinala in fata italiencei Maria Elena Camerin.

Fosta semifinalista de la Wimbledon a inceput mai slab meciul cu Dominguez-Lino, comitand foarte multe erori nefortate care in cele din urma au inclinat balanta in favoarea ibericei.

De o statura miniona, dar cu un plasament ideal in spatele terenului si o lovitura de dreapta tipica pentru scoala spaniola de tenis, Dominguez-Lino nu a facut altceva decat sa trimita ca un zid toate mingile inapoi, Dokic facandu-i practic cadou primul set.

Jucatoarea de origine sarba a echilibrat jocul in setul secund, cand a inceput sa varieze mai mult loviturile, biciuindu-si cu dreapta adversara dispusa la un extraordinar travaliu pe teren.

Dokic s-a distantat la 4-1 si 5-2 cu break, reusind in cele din urma sa trimita meciul in decisiv cu 6-4.

Actul final al meciului a fost de departe cel mai frumos al intregului turneu, ambele jucatoare trecand pe rand in avantaj. Dominguez-Lino a condus cu 2-0 datorita unui break in debut, dar Dokic a reusit sa egaleze la doi.

Jucatoarea din Serbia a ratat nu mai putin de trei mingi de meci inaintea tie-breakului, prima dintre acestea la 5-3 pe serviciul adversarei sale.

Celelalte doua sanse de a inchide meciul au fost irosite la 5-4 pe propriul serviciu, jucatoarea de la Antipozi ratand inexplicabil un voleu din pozitie ideala in apropierea fileului.

Impinsa de la spate de inimosul public bucurestean, care intreaga saptamana a inconjurat-o cu simpatie si caldura, Dokic a reusit sa-si pastreze concentrarea pentru game-ul decisiv unde a facut spectacol cu intreaga paleta de lovituri.

7-0 pentru Dokic care isi depaseste rezultatul din urma cu un an la Bucuresti, cand a pierdut in semifinale.

De aceasta data Jelena Dokic va juca cu trofeul pe masa, oponenta fiindu-i Zuzana Ondraskova, o foarte buna jucatoare din Cehia care a castigat ultimele trei meciuri in cate doua seturi fiecare.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dokic in finala turneului Ruxandra Dragomir Open