Tenis

Dulgheru a ratat calificarea in sferturi la Madrid

Meci de cinci stele, miercuri noapte spre joi, in optimile de finala ale turneului WTA Premier de la Madrid, Alexandra Dulgheru ratand, in extremis, calificarea in sferturi, dupa ce a avut minge de meci in fata cehoaicei Lucie Safarova si a servit de doua ori in decisiv pentru a inchide partida. In cele din urma jucatoarea din Cehia s-a impus cu 6-7 (4), 6-1, 7-6 (6), dupa 2 ore si 41 minute de tenis total.
Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, ambele jucatorea adjudecandu-si primele doua game-uri la serviciu.

Safarova s-a desprins cu break la 4-2, dupa care Dulgheru a replicat imediat, revenind la 4-4, pentru a conduce mai apoi, in premiera, scor 5-4.

S-a intrat in prelungiri si Dulgheru a avut prima sansa la castigarea setului, reusind un nou break in game-ul 11 (6-5). Safarova a egalat scorul, trimitand primul set in tie-break.

Dulgheru a condus cu 4-0, dar o minge pe linie intoarsa de arbitra din scaun a readus-o in joc pe Safarova, aceasta egaland la patru.

In cele din urma primul set a fost castigat de Dulgheru, cu 7-4 in tie-break.

Safarova s-a mobilizat mai bine in debutul setului secund si a inceput cu un break.

Doua sanse de break irosite de Dulgheru la 1-2 si Safarova a pastrat in cele din urma avantajul de doua jocuri.

Al doilea break pentru Safarova a venit in jocul cinci, Dulgheru pierzandu-si cumpatul dupa mai multe mingi de game ratate. In cele din urma Safarova a castigat setul secund, cu 6-1, valorificand din plin procentajul superior al primului serviciu (81%). Dulgheru a comis nu mai putin de 14 erori nefortate, fata de cele doar cinci adunate de Safarova.

Dulgheru a debutat cu dreptul setul decisiv, jucatoarea din Bucuresti reusind sa se distanteze la 2-0, dupa un break in game-ul inaugural.

Safarova a inceput sa puna mai multe probleme pe serviciul adversarei si, in cele din urma, a reusit sa echilibreze partida, egaland scorul la patru.

A urmat un nou break reusit de Dulgheru, dupa o minge contestata de Safarova si data ca fiind buna de arbitra din scaun. Dulgheru nu a reusit sa-si valorifice avantajul serviciului si astfel s-a intrat in prelungirile decisivului.

Un nou break a inclinat balanta in favoarea Alexandrei Dulgheru, care a avut minge de meci la 6-5 pe propriul serviciu, dar Safarova a iesit cu sansa dintr-o situatie limita.

In tie-break din nou Dulgheru a avut prima sansa, conducand cu 3-0, dupa care Safarova a intors scorul in favoarea sa, avand doua mingi de meci la 6-4.

Cu un efort admirabil, Alexandra Dulgheru a egalat la sase, dar nu a mai reusit sa anuleze si a treia sansa de meci a cehoaicei, care s-a impus dupa un meci intins pe durata a doua ore si 41 minute.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dulgheru a ratat calificarea in sferturi la Madrid