Tenis

Romania va intalni Ucraina in turul doi al Cupei Davis

Echipa Ucrainei a învins reprezentativa Letoniei, în acest week-end, la Dnepropetrovsk, în primul tur al Grupei I din Zona Euro-africana a Cupei Davis si va întâlni România în faza urmatoare a competitiei, programata în perioada 7-9 mai.
Potrivit site-ului daviscup.com, ucrainenii s-au impus în trei din primele patru meciuri ale întâlnirii cu Letonia.

În primul meci, Illia Marcenko l-a învins, vineri, pe letonul Andis Juska, scor 6-3, 6-2, 6-4. Tot vineri, Serghei Stahovski (Ucraina) s-a impus în fata letonului Deniss Pavlovs, cu scorul de 6-2, 6-3, 6-4.

Sâmbata, perechea letona Andis Jusla/Deniss Pavlovs a învins, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, 6-2, cuplul Serghei Bubka/Serghei Stahovski.

Serghei Stahovski a adus Ucrainei calificarea în turul doi, impunându-se, duminica, în fata letonului Andis Juska, scor 6-2, 5-7, 6-4, 7-6 (7/2).

România si Ucraina nu s-au întâlnit niciodata în Cupa Davis , iar daca vor câstiga partida din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, Victor Hanescu si colegii sai vor juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala. În caz contrar, ei vor juca pentru ramânerea în Grupa I.

În echipa Ucrainei, care îl are ca si capitan pe Orest Teresciuk, cel mai bine clasat este jucatorul Serghei Stahovski, în vârsta de 24 de ani, care ocupa locul 70 în clasamentul ATP. Cea mai buna clasare din cariera lui Stahovski a fost în luna noiembrie a anului 2009, când sportivul a ocupat pozitia 54 în ierarhia mondiala.

Al doilea jucator din echipa ucraineana, Ilia Marcenko (22 de ani) se afla în cea mai buna perioada a carierei sale, ocupând locul 84 în clasamentul ATP. El este singurul jucator din echipa Ucrainei care a jucat împotriva unui tenisman român, în 2009, când a fost învins de Victor Hanescu, scor 6-3, 6-4, în optimile turneului de la Sankt Petersburg.

Ivan Sergheiev, în vârsta de 22 de ani, este al treilea jucator ucrainean din clasamentul ATP, ocupând locul 163, cel mai bun din cariera sa.

Serghei Bubka ocupa, la vârsta de 23 de ani, locul 209 în ierarhia mondiala, însa în luna august a anului trecut s-a clasat pe pozitia 176, aceasta fiind cea mai buna clasare a sa.

Echipa de Cupa Davis a României a ratat mentinerea în Grupa Mondiala, fiind învinsa, cu scorul general de 3-2, de Suedia, în întâlnirea de baraj de la Helsingborg.

România a evoluat ultima data în prima grupa euro-africana în anul 2002, când a reusit sa se califice în barajul de promovare în grupa mondiala. La baraj a învins Slovacia, în deplasare, scor 4-1.

Mediafax


Romania va intalni Ucraina in turul doi al Cupei Davis