Tenis

Almagro si Mathieu au parasit Openul de la Bucuresti

Doi dintre favoritii la castigarea BCR Open Romania, Nicolas Almagro si Paul-Henri Mathieu, au parasit, miercuri, competitia dotata cu premii in valoare de 370.000 de euro, astfel ca dupa trei zile de concurs doar patru capi de serie au mai ramas in turneu.

Cotat cu a treia sansa la obtinerea titlului, Nicolas Almagro, al 18-lea jucator al lumii, a fost intrecut in doua seturi de conationalul sau Guillermo Garcia-Lopez, cu 6-4, 7-5, jucatorul originar din Murcia nereusind sa-si controleze iesirile nervoase exprimate inca din debutul meciului.

Pentru Garcia-Lopez aceasta a fost a doua victorie obtinuta in fata lui Almagro, precedenta fiind obtinuta in acest an la Wimbledon, cand a avut nevoie de set decisiv pentru a transa disputa din turul secund.

De un rezultat mai bun nu a avut parte nici al patrulea favorit, Paul-Henri Mathieu, jucatorul din Hexagon fiind invins in trei seturi de spaniolul Ivan Navarro, scor 6-4, 6-7 (5), 6-3. Clasat pe locul 25 in ierarhia mondiala, Mathieu a intrat mai greu in meci, astfel ca misiunea lui Navarro in primul act a fost usurata de numeroasele greseli adunate in dreptul francezului.

Mathieu s-a agatat de fiecare punct in actul secund, pentru a trimite meciul in decisiv, dupa un tie-break extrem de echilibrat. In cele din urma Navarro s-a impus cu 6-3 in setul al treilea, obtinand astfel prima victorie in fata lui Mathieu, cei doi jucatori aflandu-se la cea dintai confruntare in circuitul profesionist.

Campion in 2004 pe zgura de la Bucuresti, francezul Florent Serra a avut nevoie de doua ore si 9 minute pentru a trece de italianul Potito Starace si a accede intre primii opt jucatori de la BCR Open Romania. Dupa un prim set echilibrat, trecut in contul jucatorului din Hexagon, clasat pe locul 69 ATP, cu 7-5, Starace a oferit o replica puternica in actul secund, pe care l-a castigat la zero.

Decisivul a fost dominat de Serra, care s-a desprins rapid la 3-0 in urma unui break, pentru ca Starace sa revina egaland la patru. Un break in final a facut diferenta si Serra a bifat a doua victorie in fata oponentului sau italian, dupa cea obtinuta in 2007 la Moscova in runda inaugurala.

Singurul favorit care a reusit, miercuri, calificarea in sferturile de finala a fost ibericul Carlos Moya, care l-a eliminat din concurs pe conationalul sau Pablo Andujar, cu 6-3, 7-6 (8), dupa o ora si 38 de minute de joc. Aflati in premiera fata in fata la un turneu ATP, Moya si Andujar au oferit un frumos spectacol, experienta fostului lider mondial cantarind decisiv in economia partidei.

Dupa un prim set adjudecat usor, Moya s-a intrebuintat mai mult in actul secund, salvand doua mingi de set in tie-break spre nemultumirea vizibila a adversarului sau venit din calificari. Finalist la Bucuresti in 1996, cand a pierdut in fata lui Alberto Berasategui, Moya va juca pentru un loc in semifinale impotriva unui alt reprezentant al Spaniei, Guillermo Garcia-Lopez.

In ultimul meci de simplu programat miercuri, Gilles Simon din Franta a mai facut un pas spre apararea titlului din 2007, calificandu-se in sferturile de finala dupa ce l-a invins in doua acte pe Albert Montanes din Spania, scor 6-3, 6-4. Urmatorul adversar al lui Simon este conationalul acestuia Florent Serra.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Almagro si Mathieu au parasit Openul de la Bucuresti