Tenis

Nadal, noul rege de la Queen's

Campion la Roland Garros in urma cu o saptamana, jucatorul spaniol Rafael Nadal a schimbat suprafata obtinand in premiera titlul pe iarba de la Queen's, unde a devenit primul spaniol dupa Andres Gimeno in 1972 care-si trece in palmares un trofeu pe cea mai rapida suprafata din lume.

Principal favorit la castigarea concursului dotat cu premii totale in valoare de 713.000 de euro, Nadal a trecut in marea finala de sarbul Novak Djokovic, al treilea jucator al lumii, cu 7-6 (6), 7-5, la capatul unui meci foarte disputat si cu echilibrat.

“Aceasta saptamana a fost incredibila pentru mine, iar castigand aceasta finala a fost la fel de incredibil. Stiu ca acum am titluri castigate pe toate suprafetele, astfel ca sunt un jucator mult mai complet fata de cum eram in urma cu o saptamana”, a declarat Nadal, care a devenit primul jucator, dupa Ilie Nastase in 1973, care triumfa intr-o saptamana atat la Roland Garros cat si la Queen's, pe doua suprafete total diferite, zgura si iarba.

Ultimul spaniol castigator al unui turneu pe iarba a fost Andres Gimeno, care s-a impus in 1972 la Eastbourne, unde in prezent are loc un turneu din circuitul profesionist feminin.

Federer, cvintuplu campion la Halle

Liderul mondial Roger Federer si-a inceput cum nu se poate mai bine pregatirea pentru Wimbledon, castigand pentru a cincea oara in cariera turneul de la Halle, dotat cu premii totale in valoare de 713.000 de euro. Campionul elvetian l-a depasit usor in ultimul act pe favoritul local Philipp Kohlschreiber, cu 6-3, 6-4, reusind performanta de a nu pierde niciun set intreaga saptamana.

“Am jucat un tenis bun toata saptamana. Nu mi-am pierdut deloc serviciul, ceea ce nu-mi amintesc sa se mai fi petrecut pana acum intr-un turneu, asa ca este o victorie speciala pentru mine si sunt foarte bucuros pentru obtinerea ei. Este o mare onoare sa triumf aici la Wimbledon, imi cer scuze, la Halle, acest Wimbledon al Germaniei”, a declarat Federer la final, cu zambetul pe buze.

In alta ordine de idei, rusul Nikolay Davydenko a triumfat pe zgura de la Varsovia, unde l-a invins in finala pe spaniolul Tommy Robredo cu un dublu 6-3, reeditand astfel succesul din 2006. Pentru Davydenko acesta este al treilea titlu al sezonului, dupa cele obtinute la Miami si Poertschach.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Nadal, noul rege de la Queen's