Tenis

Ce s-a intamplat Roger?

Liderul mondial Roger Federer a fost invins, surprinzator, in turul secund al turneului de la Indian Wells, de argentinianul Guillermo Canas, cu 5-7, 2-6, elvetianul oprindu-se la 41 de victorii consecutive.

Statisticienii au avut mult de lucru pentru a gasi ultima infrangere a lui Federer intr-un tur inaugural, ultima astfel de 'isparava' a elvetianului inregistrandu-se in 2004 la Cincinnati, cand a cedat in fata slovacului Dominik Hrbaty.

De asemenea, Federer nu mai pierduse un meci in circuitul profesionist din 16 august 2006, cand a pierdut in fata scotianului Murray, tot la Cincinnati.

"Primul meci este intotdeauna dificil la orice turneu. Am avut o serie incredibila, dar aceasta infrangere tot trebuia sa vina mai devreme sau mai tarziu, asa ca nu am nicio problema, sunt OK", a declarat la finalul disputei cu Canas, Roger Federer.

"Cred ca daca as fi jucat cu el in turul trei sau patru l-as fi batut cu siguranta, insa nu si astazi (n.r.-duminica), cand a fost imbatabil", a mai completat liderul mondial.

De cealalta parte, Guillermo Canas, revenit la inceputul acestui an, dupa o suspendare de 15 saptamani pentru dopaj, s-a declarat uluit de performanta sa. 'Nu stiu cum s-a intamplat. Stiu doar ca l-am invins. Ma bucur pentru asta, dar sincer nu stiu cum s-a intamplat", a declarat Canas, care devine astfel primul jucator venit din calificari, dupa Sandon Stolel cu Tomas Muster in 1996 la Dubai, care invinge un lider mondial.

Federer a chemat de doua ori medicul oficial al turneului californian, acuzand dureri atat la unul dintre degetele mainii drepte, cat si la picior, aceste pauze fiind puse la final de elvetian pe seama pierderii ritmului de joc.

In pofida infrangerii de la simplu, Federer a revenit pe teren pentru a juca dublu alaturi de Yves Allegro, cuplul elvetian depasindu-i pe soaniolii David Ferrer si Tommy Robredo cu 6-4, 7-6(2).

Onlinesport: Dumitru Stircu



Ce s-a intamplat Roger?