Snooker

O'Sullivan nu se retrage, insa ia o pauza mare

Numele noului campion mondial nu mai era o necunoscuta inca de duminica seara, cand O'Sullivan si Carter incheiau a doua sesiune a finalei. Principala problema era daca Ronnie se retrage sau nu din snooker asa cum lasase a priori de inteles.
Mai determinat ca oricand sa demonstreze ca nu si-a spus inca ultimul cuvant in snookerul mondial, O'Sullivan a declarat imediat dupa finala castigata in fata lui Carter ca in perioada urmatoare se va bucura de victorie si isi va petrece urmatoarele sase luni alaturi de familie.

"A fost foarte greu sa revin aici si sa fiu conectat timp de 17 zile. Este un test de anduranta, echivalentul a ceea ce fac concurentii de la Ironman. Nu este atat vorba de a juca snooker, cat este vorba de a-ti controla emotiile si de a ramane concentrat.

"Am in fata sase luni tocmai bune de a le petrece cu fiul meu si cu familia, apoi voi analiza situatia", a declarat Ronnie O'Sullivan.

De cealalta parte, Ali Carter a intrat in clubul select al finalistilor de la Crucible dupa ce a pierdut a doua finala la un interval de patru ani.

Jimmy White are nu mai putin de sase finale pierdute si Matthew Stevens de asemenea doua.

"Poate daca se retrage Ronnie intr-o zi voi avea si eu o sansa. Am incercat doar sa lovesc bilele, dar am fost dezamagit sa fiu dominat categoric. Ronnie m-a pus sub presiune, iar jocul lui de siguranta a fost mai bun decat al meu, iar cand isi intra in ritm este un geniu.

"Am revenit in snooker pentru a juca decent si pentru a-mi recapata increderea in mine, asa ca voi continua sa mai joc o perioada. Am disputat deja doua finale si cred ca intr-o zi pot castiga acest turneu...daca se retrage Ronnie", a declarat Carter.

Finalul i-a apartinut lui Ronnie, care a ridicat trofeul in aplauzele la scena deschisa alaturi de fiul sau...Ronnie, de care nu s-a despartit niciun moment de la terminarea finalei. De asemenea in arena a mai coborat si mama cvadruplului campion mondial.

Onlinesport


O'Sullivan nu se retrage, insa ia o pauza mare