Snooker

Ding si Dott, eliminati in primul tur la Crucible

Chinezul Ding Junhui si fostul campion mondial Graeme Dott au fost eliminat, miercuri, in primul tur al Campionatului Mondial de la Crucible.

Clasat pe locul 10 in ierarhia World Snooker, Ding nu a reusit nici de aceasta data sa se apropie de mult doritul titlu mondial si a parasit competitia dupa o infrangere in joc decisiv in fata lui Ryan Day.

Sesiunea decisiva a inceput de la scorul de 5-4 in favoarea lui Day, care si-a adjudecat si frame-ul zece. Au urmat nu mai putin de cinci jocuri la rand castigate de Ding, care a trecut in avantaj cu 9-6, fiind la doar un singur joc distanta de victorie.

Day a raspuns la randul sau cu trei jocuri la rand, insa prima sansa la victorie i-a apartinut lui Ding. Chinezul a ratat insa o bila rosie si astfel galezul Day a revenit la masa punand capat meciului cu un break de 64 de puncte.

Urmatorul adversar al lui Day, numarul 35 mondial, va fi Cao Yupeng, cel care in primul tur a furnizat surpriza si l-a eliminat pe Mark Allen.

Pentru Graeme Dott editia din acest an a Campionatului Mondial trebuie uitata cat mai repede cu putinta. Condus cu 8-1 dupa prima sesiune a intalnirii cu Joe Perry, scotianul care a cucerit titlul in 2006 s-a vazut invins rapid cu 10-1 dupa doar 25 de minute de joc.

Onlinesport


Ding si Dott, eliminati in primul tur la Crucible