Snooker

Marius Ancuta povesteste cum se vede pe viu Campionatul Mondial de Snooker din "Teatrul Viselor" Crucible

Marius Ancuta, comentator de snooker al Eurosport, a fost prezent pana joi la Campionatul Mondial de la Sheffield. El a avut amabilitatea sa povesteasca pentru fanii snookerului prezenti pe onlinesport.ro modul in care se vede competitia de la Crucible pe viu, modul in care se traieste si se vede totul din interiorul salii de joc, dar si pe cine vede el campion mondial sau ce ar fi reusit O'Sullivan daca juca cu motivatia din aceste zile, dar cu pregatirea de acum cativa ani. Iata impresiile sale, pentru care ii multumim si pe aceasta cale.
"Merita orice sacrificiu material sau temporal sa fii in aceasta sala. Sunt atat de multe lucruri complet diferite fata de ceea ce vedem noi la televizor. Oamenii de aici sunt extraordinari. Eu fiind obisnuit si in garda cu rautatea si invidia romaneasca m-am simtit foarte bine cand cei de aici m-au privit ca pe unul de-al lor, ba chiar invitat special de la Eurosport Romania (in condiiile in care British Eurosport este la Londra). Au apreciat faptul ca am batut atata drum ca sa le vad mandria Sheffieldiana. Si uite ceva, din punctul meu de vedere: noi nu vom apuca ziua in care Campionatul Mondial se va muta de la Sheffield si, daca se va muta vreodata, inseamna ca nu se va mai juca snooker, snookerul va disparea!", crede Marius Ancuta.

"Imbatranitii in acest teatru spun ca niciodata in toata istoria mondialului in semifinale nu a fost atata de deschis. Parerile sunt normal impartite. Daca ma intrebi pe mine o sa-ti spun ca cel ce va iesi din semifinalele Ding - Trump va fi viitorul campion mondial. Tot din punctul meu de vedere o sa-ti ofer o parere de care acum sunt 100% convins: un Ronnie cu antrenamentul, talentul si abilitatea din urma cu 3-4 ani, plus  determinarea aratata la aceasta editie de mondial spulbera de mult recordurile lui Stephen Hendry, dar....... asa cum a spus si el "pentru orice plus exista si un minus"."

"Legat strict de loc: un loc in care te simti mic de cata cultura este in jurul tau, langa Crucible mai exista alte doua teatre: Lyceum si The University Theatre. Arena este cu adevarat mica, dar doar arena de joc pentru ca tribunele sunt incapatoare in limita celor 980 de locuri. Asa cum este scena, arena daca ar mari-o ar strica tot farmecul. Inca nu am intrat in arena amenajata cu o singura masa dar astept cu nerabdare repriza a doua din prima sesiune a semifinalei Ding-Trump", povesteste Marius Ancuta experienta unica traita la Crucible.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu


Marius Ancuta povesteste cum se vede pe viu Campionatul Mondial de Snooker din "Teatrul Viselor" Crucible