Snooker

Mark Williams s-a calificat cu stil in sferturi la Crucible

Fostul dublu campion mondial Mark Williams este primul jucator calificat in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de la Crucible.

Galezul care ocupa a doua pozitie in clasamentul mondial provizoriu a trecut in optimi, fara prea multe probleme de englezul Jamie Cope, scor 13-2.

Pentru Williams este doar a doua aparitie intre primii opt jucatori la Campionatul Mondial, dupa titlul cucerit in 2003, al doilea din palmaresul sau.

Supranumit 'The Welsh potting machine', Williams a impresionat in meciul cu Jamie Cope la fel cum a facut-o de-a lungul intregului sezon, incununat cu un titlu la Mastersul German de la Berlin.

Aproape de calificarea in sferturile de finala este si englezul Judd Trump, care il conduce pe conationalul sau Martin Gould cu 11-5 dupa doua sesiuni.

Invingatorul partidei dintre Trump si Gould se va duela pentru un loc in careul de asi cu invingatorul disputei care ii opune pe englezul Ali Carter si scotianul Graeme Dott.

Cei doi se afla la egalitate dupa doua sesiuni, scor 8-8, urmand ca sesiunea decisiva sa se desfasoare sambata de la ora 16:30.

Intr-o alta partida din optimile de finala, Barry Hawkins il conduce pe Mark Allen dupa prima sesiune, cu 5-3.

Vedeti programul complet al zilei de sambata, a opta de concurs la Crucible:

Judd Trump v Martin Gould 12:00

Mark Allen v Barry Hawkins 12:00

Graeme Dott v Ali Carter 16:30

Shaun Murphy v Ronnie O'Sullivan 16:30

Stephen Hendry v Mark Selby 21:00

Mark Allen v Barry Hawkins 21:00

Onlinesport



Mark Williams s-a calificat cu stil in sferturi la Crucible