Snooker

Probleme financiare mari in spatele Campionatul Mondial de Snooker

In aceste zile se joaca la Sheffield Campionatul Mondial de Snooker 2011, iar noi va tinem la curent in fiecare zi cu ceea ce se intampla la mese. Insa, si in afara dreptunghiurilor verzi se intampla lucruri, ce e drept mult mai putin placute. Cel putin noua nume dintre cele 32 aflate pe tabelul principal se afla aproape sa ramana fara drepturi banesti, pentru ca firma care ii manageriaza este aproape de faliment. Si lumea se intreba miercuri seara ce a avut Mathew Stevens de a pierdut cu 10-9 dupa ce a condus cu 9-7 si a avut calificarea in optimi pe tava de cel putin cinci ori: e pe lista.

110 Sport Group, compania de management sportiv care are grija de afacerile unor mari nume din snooker este aproape de lichidare. Despre acest lucru se vorbea pe 15 aprilie, inaintea inceperii campionatului, urmand ca saptamana aceasta anuntul de insolventa sa se faca si oficial.

Compania datoreaza bani mai multior sportivi din snooker cum ar fi Allister Carter, Stephen Hendry, Ken Doherty, Marco Fu, Mark Allen, Matthew Stevens si  Peter Ebdon.

O subsidiara a 110 Sport Group110 Sport Management – a intrat deja in insolventa. Presedintele Lee Doyle a declarat ca viitorul ete incert si nu a specificat cui datoreaza bani, dar a spus ca sansele ca sportivii sa isi recupereze drepturile finaciare dupa faliment sunt nesigure si ii invita sa se inscrie la masa creditorilor.

In cazul unui faliment al 110 Sport Group cel putin noua din cei 32 de jucatori prezenti acum la Sheffield vor fi afectati financiar, fie pentru ca aveau de primit sume din sponsorizarea de pe vesta de concurs, fie ca se vor trezi ca diverse obligatii finaciare ce trebuiau achitate de companie (de exemplu impozite la stat) nu au fost platite.

Va tinem la curent daca in timpul Campionatului se anunta falimentul 110 Sport Group, urmand a se vedea si lista completa a jucatorilor afectati.

Onlinesport

 



Probleme financiare mari in spatele Campionatul Mondial de Snooker