Snooker

Murphy si Williams au completat tabloul semifinalelor la Telford

Englezul Shaun Murphy si galezul Mark Williams se vor intalni in semifinalele Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dupa ce au trecut in sferturile de finala, cu acelasi scor, 9-7, de Neil Robertson, respectiv Mark Joyce.
Murphy si Robertson au inceput sesiunea decisiva de la scorul de 4-4, campionul mondial in exercitiu castigand primele doua frame-uri ale reprizei inaugurale.

Australianul Robertson a castigat primul break al sesiunii decisive in urma unui break de 90 de puncte, dar imediat Murphy a raspuns cu un 88, egaland la cinci.

Campion la Telford in urma cu doi ani, Murphy a preluat conducerea, scor 6-5, dupa un break de 120 de puncte, dar Robertson a egalat imediat, astfel ca cei doi au mers in continuare cap la cap.

Frame-ul 14 a fost adjudecat de Robertson dupa un adevarat maraton, insa Murphy nu a avut nevoie decat de un break de 49 de puncte pentru a se apropia la un singur frame de obtinerea victoriei.

Aceasta a fost obtinuta in cele din urma si Murphy a urcat in semifinale, unde va da piept cu galezul Mark Williams.

Campionul mondial din 2000 si 2003 a avut la randul sau o misiune dificila in fata suprizei Mark Joyce, jucatorul venit din calificari cedand greu, dupa ce a condus cu 4-2 in prima sesiune.

Williams a inceput in forta sesiunea decisiva, adjudecandu-si trei din primele patru frame-uri si, cu nu mai putin de trei break-uri de peste o suta de puncte, a preluat conducerea, scor 7-5.

In varsta de 27 ani, Joyce a replicat la randul sau cu un break impresionant de 143 de puncte, cel mai mare inregistrat pana acum la editia din acest an a turneului gazduit de Telford International Centre.

Experienta superioara l-a ajutat in cele din urma pe Williams sa transeze disputa in favoarea sa, galezul urmand a-l intalni pe Murphy pentru un loc in marea finala.

In cealalta semifinala se intalnesc scotianul John Higgins, in forma exceptionala dupa suspendarea de sase luni, si tanarul nord-irlandez Mark Allen.

Onlinesport


Murphy si Williams au completat tabloul semifinalelor la Telford