Snooker

Williams l-a invins pe Hendry in optimi la Telford

Sapte titluri la Campionatul Regatului Unit, alte noua mondiale si o intreaga istorie a snookerului in spate au adus la masa de joc galezul Mark Williams si scotianul Stephen Hendry in optimile de finala ale turneului de la Telford.
Cu toate acestea jocul celor doi jucatori de top a lasat de dorit, in multe ocazii semanand cu disputa surda a doi amatori aflati in cautarea loviturilor norocoase.

De sapte ori campion mondial, Hendry a inceput sesiunea decisiva la un adapost de doua frame-uri (5-3), dar scotianul nu s-a mai regasit deloc in fata unui Williams mai hotarat sa intoarca scorul si sa obtina victoria.

Prima repriza a fost dezastruoasa pentru Hendry, acesta pierzand toate cele patru jocuri, astfel ca Williams a balansat rezultatul in favoarea sa.

Ca orice scotian si Hendry s-a predat greu, reusind un break de 76 de puncte, urmand de un altul modest de 49 de puncte, astfel ca scorul s-a strans la 8-6.

Williams a ratat lovitura la bila galbena in jocul al 15-lea si Hendry a mai primit o sansa nesperata de a reveni in meci. Cvintuplul castigator al Campionatului Regatului Unit a ratat insa lovitura la ultima bila rosie de pe masa si, in loc sa continue logic la bila neagra, a ramas in snooker la bila galbena.

Galezul a reusit o lovitura fabuloasa, trimitand bila galbena in buzunar direct dintr-un snooker si astfel s-a scris istoria unei partide asteptate cu mare interes, dar care a oferit atat de putin.

Mark Williams il va intalni pe surprinzatorul Mark Joyce in sferturile de finala, acesta din urma trecand in optimi de Judd Trump, scor 9-7, dupa ce in prima runda il trimisese acasa pe Ali Carter, numarul trei mondial.

Surprizele au continuat si din partea lui Stuart Bingham, acesta ajungand intre primii opt dupa o victorie facila in fata chinezului Marco Fu, scor 9-3.

Misiunea lui Bingham se anunta una infinit mai grea in fata nord-irlandezului Mark Allen, care vine dupa un meci nebun cu Ding Junhui decis in frame-ul decisiv.

De joc decisiv a avut parte si intalnirea dintre Shaun Murphy si Ryan Day, primul impunandu-se cu mari emotii, dupa ce la un moment dat condusese cu 5-2.

Programul complet al sferturilor de finala:

(15:30 si 21:00) Mark Allen (NI) v Stuart Bingham (Eng)

(15:30 si 21:00) Stephen Maguire (Sco) v John Higgins (Sco)

(14:30 si 21:00) Mark Joyce (Eng) v Mark Williams (Wal)

(14:30 si 21:00) Shaun Murphy (Eng) v Neil Robertson (Aus)

In continuare se joaca dupa sistemul 'cel mai bun din 17 frame-uri.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Williams l-a invins pe Hendry in optimi la Telford