Snooker

O'Sullivan sacrifica snookerul pentru a-si petrece mai mult timp cu familia

Triplul campion mondial Ronnie O'Sullivan a declarat intr-un interviu acordat BBC ca va lipsi de la unele turnee profesioniste pentru a-si petrece mai mult timp alaturi de familia sa.
"Sunt un singur parinte si nu-i voi lua dupa mine la turnee in jurul lumii doar pentru a castiga niste puncte in clasament. Chiar daca voi cobori astfel destul de mult in clasament, macar voi avea liniste in minte", a spus O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan si-a asumat custodia celor doi copii ai sai, Lily si Ronnie, dupa despartirea oficiala de prietena lui.

"Decizia ei a fost ca eu sa ma ocup de cei mici in anumite perioade de timp si astfel nu mai pot participa la toate turneele din calendar", a adaugat cel supranumit 'Racheta'.

Ajuns in prezent pe locul opt mondial, dupa ce a fost lider al ierarhiei o buna perioada de timp, Ronnie O'Sullivan a mai spus ca perioada critica a trecut.

"A fost foarte stresant si m-a costat multi bani. Nu mi se pare corect, dar acesta este sistemul. Am luptat aproape un an pentru a-mi vedea copiii. Acestia raman alaturi de mine de vineri pana duminica, dupa care trebuie sa stea cu mama lor. Doar cand ai copii intelegi ce inseamna cu adevarat dragostea pentru ei. Este cu mult mai mare decat pasiunea pentru snooker si sunt multumit cu aceasta senzatie", a mai declarat O'Sullivan.

Cel mai talentat si iubit dintre jucatorii circuitului mondial profesionist a vorbit o data plus despre posibilitatea retragerii din activitate, lasand sa se inteleaga ca oricand este pregatit sa spuna adio jocului de snooker.

"Nu sunt ingrijorat de clasament. Am castigat trei titluri mondiale, de patru ori Mastersul si de patru ori Campionatul Regatului Unit. Daca totul se termina maine, voi sti ca am in spate o cariera grozava", a completat Ronnie.

In legatura cu turneul care va debuta pe 4 decembrie la Telford International Centre, O'Sullivan spune ca este pregatit fizic si mental pentru a incerca o a cincea victorie la Campionatul Regatului Unit.

"Am avut patru victorii fantastice aici. Este practic locul unde mi-am inceput cariera. L-am invins pe Stephen Hendry in 1993 pentru a obtine primul meu titlu in circuit. Aveam 17 ani si nimeni nu auzise de mine. Intotdeauna am avut amintiri frumoase de la acest turneu", a opinat campionul englez.

Onlinesport: Dumitru Stircu


O'Sullivan sacrifica snookerul pentru a-si petrece mai mult timp cu familia