Snooker

White, in sfarsit campion mondial

'Campionul publicului' Jimmy White si-a vazut visul cu ochii, ridicand deasupra capului trofeul de campion mondial al seniorilor, dupa o finala de vis cu Steve Davis.
Cei doi legendari jucatori s-au intalnit intr-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 1984, cand Davis i-a pricinuit lui White una din cele sase infrangeri la Crucible.

De aceasta White a fost jucatorul mai bun, cu prezenta la masa de joc si rezultatul final de 4-1 arata forma in crestere a celui supranumit 'Vartejul'.

Un break de 45 de puncte l-a ajutat pe Jimmy sa castige frame-ul inaugural, dar Steve a replicat cu un 52 egaland situatia. Istoria meciului s-a scris practic in jocul al treilea, cand Davis a ratat o rosie la mijloc, lasandu-i lui White pozitie evidenta pentru a curata si inchide masa cu un break de 53.

Londonezul de 48 de ani a fost de neoprit in jocul patru, pe care l-a castigat de o maniera entuziasmanta, cu break de 89 de puncte.

"Sunt incantat de acest succes. A trebuit sa fiu cu adevarat in meci pentru ca si Steve a jucat foarte bine. Cand am pierdut pozitia bilei albe in jocul patru mi-am spus ca se intampla din nou sa fiu intors pe tabela, dar am reusit sa ma adun. Loviturile mele de siguranta au mers bine si in acestea a stat cheia victoriei", a spus White.

De cealalta parte, Davis a declarat: "Jimmy a facut un joc superb, punandu-ma in dificultate inca de la prima bila jucata. Ratarea bilei rosii in jocul trei m-a costat mult, dar Jimmy a jucat mai bine ca niciodata".

Urmatoarea competitie pentru Jimmy White este EPTC din Germania, turneu la care isi va face reintrarea si fostul campion mondial John Higgins, jucator care isi face reintrarea in circuit dupa o suspendare.

Onlinesport


White, in sfarsit campion mondial