Snooker

Ronnie O'Sullivan, primul campion de Power Snooker din istorie

Jucatorul englez Ronnie O'Sullivan a castigat, sambata seara, cel dintai turneu de Power Snooker disputat in O2 Arena din Londra.
Triplul campion mondial l-a invins in marea finala pe chinezul Ding Junhui, cu 572-258 la puncte, intrand astfel in posesia trofeului si a premiului in valoare de 35.000 de lire sterline.

"Snookerul a intrat in sfarsit in secolul 21. Am castigat de-a lungul carierei multe trofee, dar acesta obtinut la Power Snooker ma bucura cel mai mult.

"Mi-a placut fiecare minut petrecut in cadrul acestui turneu. Publicul s-a implicat in jocuri si am avut cateva meciuri interesante. Snookerul asteapta de mult timp o astfel de schimbare", a declarat O'Sullivan dupa finala castigata.

Power Snooker este un concept nou de joc adus in prim plan la initiativa noului presedinte al World Snooker Association, Barry Hearn. Cunoscut pentru capacitatea sa manageriala cu totul speciala, Hearn isi propune sa revolutioneze snookerul atat din perspectiva spectacolului pentru public, cat si din unghiul de abordare al televizionilor.

Iata mai jos cateva din regulile Power Snookerului
:

- la masa sunt opt bile rosii adunate in forma de romb;

- una dintre bilele rosii se numeste 'power ball';

- dupa introducerea in buzunar a acestei 'power ball' in urmatoarele 2 minute fiecare lovitura se puncteaza dublu;

- fiecare lovitura are un timp de executie de 20 de secunde;

- un meci se intinde pe durata a 30 de minute, timp in care se pot disputa un numar infinit de jocuri, punctajul adunandu-se dupa inchiderea fiecarei mese;

- de asemenea, orice lovitura din 'power zone', spatiul dintre linia de deschidere si manta inferioara, se puncteaza de asemenea dublu.

Onlinesport


Ronnie O'Sullivan, primul campion de Power Snooker din istorie