Snooker

O'Sullivan a facut spectacol in primul meci de Power Snooker

Snookerul a intrat incepand de sambata intr-o noua dimensiune de exprimare si dezvoltare, arena O2 din Londra gazduind primul turneu de Power Snooker din istorie. Opt dintre cei mai buni jucatori ai momentului si-au dat intalnire intr-o atmosferta speciala pentru un nou tip de snooker, mai dinamic, mai atractiv, mai aproape de suporteri.
Aparitia in arena a englezului Ronnie O'Sullivan a ridicat in picioare publicul spectator, 'Racheta' rasplatindu-si imediat fanii cu un joc incantator.

De cealalta parte a mesei de joc s-a aflat tanarul belgian Luca Brecel, cel introdus in arena ca noul 'Rory McIlroy' al snookerului.

In varsta de doar 15 ani, Brecel i-a tinut piept cu brio lui O'Sullivan, acesta din urma declarand la final ca "va ajunge cu siguranta un mare jucator in circuitul mondial".

Ronnie s-a impus in cele din urma, calificandu-se in semifinalele turneului.

Adversarului triplului campion mondial va fi Alister Carter, care l-a invins dupa un meci pe muchie de cutit pe Mark Selby.

"Bufonul din Leicester" s-a aflat in permanenta in urmarirea "Capitanului", pentru a pierde in final la doar cateva puncte.

In urmatoarele doua sferturi de finala se intalnesc Jimmy White cu Ding Junhui si Neil Robertson cu Shaun Murphy.

Power Snooker este un concept nou de joc adus in prim plan la initiativa noului presedinte al World Snooker Association, Barry Hearn. Cunoscut pentru capacitatea sa manageriala cu totul speciala, Hearn isi propune sa revolutioneze snookerul atat din perspectiva spectacolului pentru public, cat si din unghiul de abordare al televizionilor.

Iata mai jos cateva din regulile Power Snookerului:

- la masa sunt opt bile rosii adunate in forma de romb;

- una dintre bilele rosii se numeste 'power ball';

- dupa introducerea in buzunar a acestei 'power ball' in urmatoarele 2 minute fiecare lovitura se puncteaza dublu;

- fiecare lovitura are un timp de executie de 20 de secunde;

- un meci se intinde pe durata a 30 de minute, timp in care se pot disputa un numar infinit de jocuri, punctajul adunandu-se dupa inchiderea fiecarei mese;

- de asemenea, orice lovitura din 'power zone', spatiul dintre linia de deschidere si manta inferioara, se puncteaza de asemenea dublu.

Onlinesport


O'Sullivan a facut spectacol in primul meci de Power Snooker