Snooker

Calificare fara probleme pentru O'Sullivan in semifinale

Jucatorul englez Ronnie O'Sullivan a ajuns fara prea multe probleme in semifinalele Openului Mondial de la Glasgow, triplul campion mondial invingandu-l in sferturile programate sambata pe Stephen Maguire, scor 3-1.
Maguire a inceput curajos, castigand primul frame dupa break-uri de 58 si 59 de puncte. Scotianul a lasat impresia ca poate produce surpriza dupa ce a condus in jocul al doilea cu 51-0 pe tabela de scor. Ratarea unei bile rosii la buzunarul de mijloc s-a dovedit insa a fi lovitura hotaratoare a meciului, din acel moment balanta inclinand in favoarea lui O'Sullivan.

'Racheta' si-a luat viteza la masa de joc si a inchis masa cu un break de 81 de puncte, descurajant pentru un Maguire caruia nu i-a mai ramas decat sa priveasca resemnat din fotoliu.

O'Sullivan a trecut la conducere dupa un break de 116 puncte in jocul urmator, pentru a inchide meciul in jocul patru, dupa doua break-uri de 62 de puncte.

Urmatorul adversar al lui Ronnie va fi conationalul sau englez Peter Ebdon, care l-a invins pe Martin Gould, cu 3-1.

In a doua semifinala a Openului Mondial se vor intalni galezul Mark Williams, fost dublu campion mondial, si australianul Neil Robertson, detinatorul en-titre al titlului de la Crucible,

Williams a ajuns in careul de asi dupa un meci fabulos de recuperare in fata chinezului Ding Junhui. Condus cu 2-0, galezul a intors neverosimil meciul, avand o mare oportunitate in decisiv, cand Ding a ratat bila verde la mijloc.

Robertson a trecut de englezul Ricky Walden in ultimul sfert de finala, cu 3-1.

Onlinesport


Calificare fara probleme pentru O'Sullivan in semifinale