Snooker

Ronnie O'Sullivan si-a invins mentorul: 3-1 cu Jimmy White

Meci de legenda, joi dupa-amiaza, in saisprezecimile de finala ale Openului Mondial de la Glasgow, Ronnie O'Sullivan invingandu-l pe conationalul sau englez Jimmy White, scor 3-1, intr-o partida a celor mai indragiti jucatori din circuitul profesionist.
In fata unei arene arhipline, cei doi jucatori au inceput extrem de tactic insistand mult in debut pe cautarea celei mai bune lovituri de siguranta.

Primul punct al meciului a fost reusit de White, dar englezul de 48 ani a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea stanga, permitandu-i lui O'Sullivan sa revina la masa.

'Racheta' si-a luat un usor avant, fara a se lansa decisiv, triplul campion mondial oprindu-se dupa doar 21 de puncte in urma unei ratari la buzunarul superior stang. Acesta avea sa-i puna probleme in continuare, ratand o noua bila rosie in acelasi loc dupa un break de 14 puncte.

White nu a reusit sa-si gaseasca ritmul si O'Sullivan a castigat in cele din urma frame-ul inaugural cu un break de 42 de puncte.

De sase ori finalist al Campionatului Mondial, White a ratat complet lovitura de deschidere in jocul al doilea, punandu-l pe O'Sullivan in pozitie favorabila de atac. Acesta a construit un break de 23 de puncte, dupa care a ratat o noua bila rosie la buclucasul buzunar superior de parte stanga.

Revenirea la masa a fost de bun augur pentru White, care a legat primul break consistent inainte de a rata la randul sau o bila rosie la acelasi buzunar superior stang. Ronnie a revenit la masa si nu l-a iertat pe mentorul sau, inchizand jocul cu un break de 79 de puncte, ultimele lovituri fiind executate cu mana stanga.

Inceputul jocului trei l-a gasitpe White intr-o pozitie favorabila, dar cel supranumit 'Vartejul' in vremurile de glorie a ramas in snooker la toate bilele colorate, dupa ce a trimis o bila rosie in buzunarul superior drept. Jimmy a nominalizat bila galbena, dar a ratat de putin atingerea acesteia.

A fost momentul intrarii lui Ronnie in prim planul actiunii, acesta oferindu-i lui Jimmy sansa de a continua jocul din locul in care a ramas bila alba. Moment de mare fair play si respect din partea lui O'Sullivan, un jucator de altfel recunoscut pentru temperamentul sau special.

White a ratat lovitura la bila rosie, dar nici O'Sulliavan nu a gasit drumul spre buzunarul superior drept. Revenit la masa, White a etalat cel mai bun snooker al sau, reusind sa castige jocul dupa un break de 88 de puncte, cel mai mare de pana atunci al meciului.

Momentul bun a continuat pentru White si in frame-ul patru, reusind un break bun de 55 de puncte inainte sa rateze o bila rosie la buzunar de mijloc din partea dreapta. O'Sullivan a facut curatenie pe masa, inchizand jocul si meciul la capatul unei dispute titanice cu mentorul sau Jimmy White.

Adversarul lui Ronnie O'Sullivan va fi scotianul Stephen Hendry, de sapte ori campion mondial, disputa dintre cei doi anuntandu-se de asemenea grandioasa.

Ronnie O'Sullivan 3-1 Jimmy White
98-9, 102(79)-26, 17-88(88), 84-61(55)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ronnie O'Sullivan si-a invins mentorul: 3-1 cu Jimmy White