Snooker

Stephen Hendry a renascut la Glasgow

Septuplul campion mondial s-a calificat, marti seara, in optimile de finala ale Openului Mondial de la Glasgow, dupa ce l-a invins cu un categoric 3-0 pe Mark Davis.
"Increderea imi va reveni dupa un nou joc foarte bun prin care sa ajung cel putin in sferturi sau semifinale. Inca nu sunt in masura de a spune ca pot castiga un turneu, dar daca voi ajunge in fazele superioare voi stii ce trebuie sa fac pentru a castiga", a declarat Hendry.

Intr-un alt meci programat in fata saisprezecimilor de finala, galezul Mark Williams a trecut de englezul Ali Carter, numarul doi mondial, cu 3-1, fostul dublu campion mondial terminand meciul cu un break de 95 puncte.

Chinezul Ding Junhui nu a avut nicio problema in a-l invinge pe Jimmy Michie, scor 3-1, fostul finalist de la Masters trecandu-si in cont un break de 109 puncte in frame-ul secund.

Meci extrem de disputat si dramatic prin evolutia scorului intre Stephen Lee si Nigel Bond, primul impunandu-se cu 3-2, dupa ce a condus cu 2-0 pentru a fi mai apoi egalat la doi.

De joc decisiv a avut nevoie si Peter Ebdon pentru a trece de Fergal O'Brien, dupa ce a condus la randul sau cu 2-0. O'Brien a egalat la doi cu un break de 129 de puncte, al doilea cel mai mare al turnelui dupa cel de 147 reusit de Ronnie O'Sullivan.

Turneul gazduit de Glasgow continua, miercuri, cu alte cinci meciuri din turul patru. Vedeti mai jos programul disputelor:

Neil Robertson v David Morris

Ken Doherty v Barry Hawkins

James McBain v Ricky Walden

Judd Trump v Stephen Maguire

Martin Gould v Matthew Couch

Onlinesport: Dumitru Stircu


Stephen Hendry a renascut la Glasgow