Snooker

O'Sullivan a facut break-ul maxim de 147 la Openul Mondial

Revenire triumfala pentru Ronnie O'Sullivan in circuitul mondial profesionist, carismaticul jucator englez reusind break-ul maxim de 147 puncte in ultimul frame al meciului cu Mark King din turul trei al Openului Mondial de la Glasgow. Victorios cu 3-0, O'Sullivan il va intalni in faza urmatoare a turneului pe Jimmy White intr-un meci care se anunta de colectie. Vezi mai jos cum a reactionat Ronnie cand a aflat ca pentru reusita sa nu se acorda niciun premiu suplimentar.
A sarit din schema Mastersul de la Shanghai, considerand ca prezenta alaturi de 'tanara' lui familie este mai importanta decat participarea la primul turneu de puncte al sezonului, dar s-a revansat din plin in fata fanilor la Glasgow.

Partener de joc a fost Mark King, caruia 'Racheta' nu i-a lasat prea multe sanse din momentul in care si-a luat cu adevarat viteza. Prima prezenta la masa a facut ca Ronnie sa adune 38 de puncte, ratarea bilei negre la buzunarul superior stang readucandu-l pe King in prim plan.

Acesta s-a incurcat dupa doar sapte puncte legate, ratand la randul sau o bila rosie la buzunarul superior drept. Revenit la masa, O'Sullivan a inchis frame-ul cu un break de peste 60 de puncte.

Jocul doi a fost unul extrem de incalcit, cu numeroase ratari de ambele parti. Vizibil iritat de intrarea frame-ului in zona loviturilor de siguranta, Ronnie a lovit de doua ori la intamplare, oferindu-i sanse bune lui King.

In cele din urma acesta din urma a revenit la masa pentru un snooker, dar Ronnie i-a plasat bila roz pe marginea buzunarului superior stang si astfel jocul a fost trecut tot in dreptul triplului campion mondial desi King reusise lovitura.

Frame-ul trei a fost si cel mai spectaculos al meciului, Ronnie O'Sullivan demonstrandu-si o data in plus calitatile de 'one man show'. Dupa doua combinatii de lovituri bila rosie plus bila neagra, Ronnie si-a dat seama ca este o paine buna de mancat mergand pe un break maxim.

Se opreste din lovitura si il intreaba pe arbitrul partidei Jan Verhaas daca se acorda un premiu special pentru break-ul maxim de 147 de puncte. Impunatorul arbitru olandez intra in jocul lui Ronnie si ii raspunde acestuia ca dupa informatiile sale se acorda doar un premiu de 4.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului. Ronnie nu este convins ca merita efortul sa continue si totusi o face, nu inainte de a-l mai intreba pe Verhaas: "Esti sigur ca nu se acorda un premiu special?". Confirmarea a venit dupa doar cateva minute, dar de acum 'Racheta' era pornita sa faca spectacol.

Bilele rosii au intrat pe rand in buzunare insotite de combinatia cu bila neagra si Ronnie era tot mai aproape de al zecelea break de 147 de puncte din cariera. Ajunge la ultima lovitura, tabela aratand 140. Ronnie merge si ii strange mana lui King, lasand impresia ca refuza sa joace ultima bila neagra poate in semn de protest pentru absenta unui premiu specil.

Este momentul in care Jan Verhaas intervine si il roaga pe Ronnie sa execute totusi lovitura. Bila este in buzunarul superior stang si publicul aplauda in picioare reusita lui Ronnie O'Sullivan, prin care acesta l-a depasit pe marele Stephen Hendry la capitolul break-uri maxime. La numarul de titluri mondiale mai are ceva de asteptat.

Onlinesport: Dumitru Stircu


O'Sullivan a facut break-ul maxim de 147 la Openul Mondial