Snooker

White continua la Openul Mondial. Selby, eliminat

Legendarul Jimmy White s-a calificat, duminica seara, in turul patru al Openului Mondial de la Glasgow, dupa ce l-a invins pe conationalul sau englez Paul Davison, cu 3-1. In faza urmatoare a competitiei fostul finalist de la Crucible il poate intalni pe Ronnie O'Sullivan intr-o partida ce ar putea reprezenta meciul anului in snooker.
'Racheta' isi va face debutul in acest sezon, luni dupa-amiaza, in compania lui Mark King, dupa ce a sarit din schema Mastersul din Shanghai invocand o problema de familie.

Scotianul Stephen Hendry a debutat in forta la Glasgow, invingandu-l pe belgianul Bjorn Haneveer cu 3-0, in timp ce galezul Mark Williams a trecut cu acelasi scor, in doar 38 de minute, de brazilianul Igor Figueiredo.

"Am castigat in aproximativ 40 de minute, dar la fel de bine pot pierde in acelasi timp in fata lui Ali Carter. Cred ca vor fi multe surprize in acest turneu", a spus Williams.

Meciul care a inchis ziua de duminica i-a adus la masa de joc pe Mark Selby si Barry Hawkins, cei doi oferind cea mai echilibrata si spectaculosa disputa a sesiunii. Primul frame i-a revenit campionului de la Masters, Selby castigand dupa repozitionarea bilei negre la scorul 54-54.

Intr-o seara de exceptie, Hawkins a raspuns cu un break de 127 puncte, preluand mai apoi conducerea pe tabela. Hawkins a ratat in jocul patru bila neagra la buzunarul superior drept, oferindu-i sansa lui Selby de a reveni la masa si a trimite meciul in decisiv.

'Bufonul' din Leicester nu a pierdut ocazia oferita si a restabilit egalitatea cu un break de 109 puncte.

Ultimul joc a stat sub semnul echilibrului, Hawkins castigand in final cu 55-43 datorita greselilor mai putine.

Luni sunt programate, incepand cu ora 13:30, alte patru meciuri din faza turului trei:

Mark King v Ronnie O'Sullivan

Matthew Stevens v Alan McManus

Joe Jogia v Liu Song

Mike Dunn v Marcus Campbell

Jamie Cope v Dave Harold

Onlinesport: Dumitru Stircu


White continua la Openul Mondial. Selby, eliminat