Snooker

Jimmy White: "In Romania sunt conditii bune pentru dezvoltarea jocului de snooker"

Jucatorul englez de snooker Jimmy White, care va sustine un joc demostrativ, sâmbata, în ultima zi a Campionatului European de snooker de la Bucuresti, a declarat ca în România sunt conditii foarte bune pentru dezvoltarea acestui sport.

"Am venit pentru o zi în România pentru a participa la o demonstratie. Jocul a devenit popular în tari ca Germania si România. În România sunt conditii bune pentru dezvoltarea jocului. Am vorbit cu Ronnie O' Sullivan si mi-a spus ca vrea sa-i povestesc lucruri despre România si poate va veni aici peste câteva luni. Pentru o demonstratie la care sa participe  Ronnie trebuie o sala mai mare, pentru ca în Germania a strâns 2.000 de oameni", a precizat sportivul britanic.

White a precizat ca jucatorii de snooker devin prieteni între ei, deoarece calatoaresc foarte mult împreuna la turnee: "Ne plimbam foarte mult prin lume, iar în snooker e foarte greu sa-ti organizezi viata pentru ca nu stii niciodata unde vor avea loc turnee sau demonstrative. Pentru ca snookerul nu este fotbal. Când mergem împreuna prin toata lumea, noi jucatorii devenim prieteni. Toti încercam sa câstigam, dar suntem oameni. Nu ai de ales, trebuie sa devii prieten cu cei cu care calatoresti".

Jimmy White va sustine, sâmbata, de la ora 17.00, un meci demostrativ împotriva mai multor jucatori de sooker din România, la sala Geneva din Rin Grand Hotel Bucuresti.

James Warren "Jimmy" White, supranumit "Whirlwind", în vârsta de 48 de ani, este un jucator profesionist de snooker, care a ajuns de sase ori în finala Campionatului Mondial de snooker, dar pe care a pierdut-o de tot atâtea ori.

Mediafax



Jimmy White: "In Romania sunt conditii bune pentru dezvoltarea jocului de snooker"