Snooker

Dott a inceput cu dreptul semifinala cu Selby

Scotianul Graeme Dott continua forma buna la Crucible, conducandu-l pe englezul Mark Selby, cu 5-3, dupa prima din cele patru sesiuni programate in faza semifinalelor Campionatului Mondial.
Castigatorul titlului din 2006 a inceput meciul cu un break de 79 puncte, dupa care Selby a egalat in extremis, desi Dott reusise un break de 53 puncte in debutul frame-ului.

Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 3-1 in favoarea lui Dott,'The Pocket Dynamo' etaland un joc mult mai precis in comparatie cu Selby, vizibil obosit dupa sfertul de finala disputat in compania lui Ronnie O'Sullivan.

Diferenta de doua jocuri s-a mentinut si dupa pauza, Dott distantandu-se la 4-2 si apoi chiar la 5-2, dupa un break de 93 puncte.

Chiar si asa, Mark Selby a dat semne de revenire in ultimul joc al sesiunii, cand a redus din diferenta cu un break fabulos de 142 puncte.

Meciul va fi reluat, vineri la pranz (ora 16:30), de la scorul de 5-3 pentru Graeme Dott, dar Mark Selby a aratat ca poate reveni oricand pe tabela.

Cealalta semifinala i-a adus la masa pe australianul Neil Robertson si pe englezul Allister Carter, jucatorul de la Antipozi controland autoritar disputa in prima sesiune.

Robertson a incheiat cu 6-2, dupa ce la un moment dat a condus cu 5-0, dupa break-uri de 124, 91 si 76 puncte.

Finalist in 2008 la Crucible, Carter nu s-a regasit in aceasta prima sesiune, reusind doar sa limiteze pe cat posibil pierderile.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dott a inceput cu dreptul semifinala cu Selby