Snooker

Robertson l-a redus la tacere pe Davis

Dezechilibru total in sfertul de finala dintre australianul Neil Robertson si englezul Steve Davis, jucatorul de la Antipozi conducand cu 7-1, dupa o prima sesiune dominata autoritar.
Ajuns cu mare sansa intre primii opt jucatori de la Crucible, Robertson nu i-a lasat nicio sansa veteranului Davis, penalizand fiecare greseala a acestuia.

Dupa evolutiile incantatoare din meciurile cu Mark King si John Higgins, cand a etalat cel mai bun snooker al sau din ultimii ani, Steve Davis a gresit mult in fata lui Robertson, nereusind sa-si mai gaseasca ritmul optim pentru a-i pune probleme australianului.

Cel mai mare break al sesiunii a valorat 92 puncte, fiind reusit de Robertson in jocul secund.

Davis a castigat singurul sau frame in debutul reprizei a doua.

O evolutie similara a avut si meciul dintre nord-irlandezul Mark Allen si scotianul Graeme Dott, primul castigand la zero prima repriza.

Fostul campion mondial Dott a revenit puternic in repriza secunda, trecandu-si in cont primele trei jocuri.

Allen a inchis sesiunea inaugurala cu un break de 100 puncte, meciul urmand a fi reluat la scorul de 5-3 in favoarea nord-irlandezului.

Altfel, de la ora 16:30 vor incepe celelalte doua sferturi de finala, Allister Carter contra Shaun Murphy si Mark Selby contra Ronnie O'Sullivan.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Robertson l-a redus la tacere pe Davis