Snooker

Selby l-a demolat pe Hendry in a doua sesiune. Ding si Murpy merg cap la cap

Englezul Mark Selby a luat o optiune serioasa pentru calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial, dupa ce il conduce pe scotianul Stephen Hendry, cu 11-5, dupa doua sesiuni.
Cei doi au inceput sesiunea secunda de la scorul de 4-4, dar 'Bufonul din Leicester' si-a dominat copios oponentul, impunandu-se cu un aspru 7-1.

Primele trei jocuri ale sesiunii au fost la discretia lui Selby, finalistul de la Crucible din 2007 reusind si un break de 96 puncte in deschidere.

Hendry a dat semne de revenire in ultimul joc al reprizei, dar s-a oprit cu break-ul la 60 puncte, ratand bila rosie care i-ar fi putut aduce primul joc al zilei.

Selby a revenit la masa si a profitat de sansa aparuta, intrand la cabine cu 8-4, dupa un break de 72 puncte.

In fine, septuplul campion mondial a obtinut primul frame in debutul reprizei secunde, dar a fost un simplu foc de paie, jocul scotianului avand in continuare de suferit.

Selby a reusit break-uri de 117, 99 si 72, prin care a terminat sesiunea cu 11-5, astfel ca jucatorul englez mai are nevoie doar de doua jocuri, in sesiunea programata luni seara, pentru a merge in sferturile de finala.

De un meci mult mai echilibrat si disputat au avut parte englezul Shaun Murphy si chinezul Ding Junhui, cei doi oprindu-se la 8-8 dupa doua sesiuni.

Ding a inceput ziua in avantaj, scor 5-3, mentinand ecartul de doua jocuri dupa prima repriza (7-5). Murphy nu a cedat si a revenit de fiecare data, egaland situatia la opt, dupa ce Ding a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea dreapta.

Si meciul celor doi se va decide in urma sesiunii decisive de luni seara.

Altfel, de la ora 16:30 vor intra in arena Mark Williams si Ronnie O'Sullivan pentru sesiunea hotaratoare, cei doi aflandu-se la egalitate dupa 16 jocuri.

In paralel se va desfasura si meciul dintre Ali Carter si Joe Perry, finalistul din 2008 avand avantaj de patru jocuri, scor 10-6.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Selby l-a demolat pe Hendry in a doua sesiune. Ding si Murpy merg cap la cap