Snooker

Higgins a trecut de Hawkins in primul tur la Crucible

Campionul mondial en-titre John Higgins a debutat cu dreptul la actuala editie a turneului gazduit de teatrul Crucible din Sheffield, invingandu-l pe englezul Barry Hawkins, cu 10-6.
In pofida scorului, scotianul de 34 ani nu a avut o misiune tocmai usoara in fata mai tanarului sau oponent, fiind condus cu 5-4 dupa prima sesiune.

Hawkins a inceput suprinzator de bine si, profitand de ratarile nefortate ale lui Higgins, a condus cu 3-1 dupa prima repriza, cu break-uri de 51, 69 si 59 puncte.

Higgins a revenit in repriza a doua, egaland situatia la trei, dupa care Hawkins s-a distantat din nou, scor 5-3, Higgins nereusind decat sa limiteze pierderile in finalul sesiunii.

La reluarea meciului Higgins a schimbat complet jocul, castigand autoritar primele patru frame-uri, cu break-uri de 63, 121 si 67 puncte, dupa care 'Vrajitorul din Wishaw' a inchis intalnirea cu 10-6.

Aflat pentru a cincea oara consecutiv pe tabloul principal la Campionatul Mondial, Barry Hawkins nu a reusit inca sa treaca de primul tur.

In alte meciuri incepute sambata, Mark Allen il conduce dupa prima sesiune pe Tom Ford, cu 8-1, nord-irlandezul ratand de putin break-ul maxim de 147 puncte, dupa ce a trimis in buzunare toate bilele de culoare rosie.

Septuplul campion mondial Stephen Hendry are un avans minim in fata tanarului debutant chinez Zhang Anda, scor 5-4, jocul scotianului avand serios de suferit in timpul primei sesiuni.

Finalist la editia din 2007, englezul Mark Selby il conduce pe irlandezul Ken Doherty, campion in 1997, cu 6-3, dupa ce a reusit doua break-uri de peste 100 puncte.

Intr-o alta partida, Joe Perry s-a apropiat la randul sau de calificarea in turul secund, conducandu-l pe Michael Holt, cu 7-2.

Programul zilei de duminica la Crucible:

12:00
Marco Fu vs Martin Gould

Mark Allen vs Tom Ford (8-1)

16:30
Allister Carter vs Jamie Cope

Mark Allen vs Ken Doherty (6-3)

21:00

Joe Perry vs Michael Holt (7-2)

Stephen Hendry vs Zhang Anda (5-4)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Higgins a trecut de Hawkins in primul tur la Crucible