Snooker

Robertson vrea in finala Campionatului Mondial

Oprit in semifinale la Crucible in urma cu un an, cand a cedat in fata lui Shaun Murphy, australianul Neil Robertson spera ca la editia din acest an sa mai faca un pas spre titlul mondial, avand ca obiectiv calificarea in finala.
"Cred ca pot merge un pas mai in fata decat in urma cu un an. Am castigat Marele Premiu in debutul sezonului, asa ca am incredere ca pot castiga turnee si ca-i pot invinge pe cei mai buni jucatori din lume.

"Sunt pe locul patru in clasamentul mondial, in urcare fata de ierarhia de la finalul sezonului trecut. Prima pozitie ocupata de John Higgins este inca departe, asa ca obiectivul meu este sa termin pe o pozitie cat mai buna", a declarat Robertson.

Jucatorul australian in varsta de 27 ani a descris si atmosfera de competitie de la Crucible, una recunoscuta ca fiind unica in circuitul mondial profesionist.

"Atmosfera la acest turneu este una speciala. Anul trecut am avut o senzatie incredibila cand am pasit in arena si am vazut o singura masa de joc in mijlocul salii, iar toti ochii erau atintiti asupra mea", a spus Robertson.

Cel mai de succes jucator din afara Regatului Unit in turneele de puncte il va intalni in primul tur la Campionatul Mondial pe Fergal O'Brien.

Robertson va juca in teatrul Crucible din Sheffield dupa ce a fost eliminat in runda inaugurala la Openul Chinei, scor 5-1, de catre Peter Ebdon, meci in care australianul a reusit break-ul maxim de 147 puncte.

Campionatul Mondial se va desfasura la Sheffield in perioada 17 aprilie-3 mai.

Onlinesport


Robertson vrea in finala Campionatului Mondial