Snooker

Racheta O'Sullivan in sferturi la Newport

Englezul Ronnie O'Sullivan s-a calificat in sferturile de finala ale Openului Galez fara a ceda vreun joc in meciul disputat, joi, contra conationalului sau Jamie Cope.
Fara a reusi vreun break mai mare de 73 puncte, O'Sullivan a controlat meciul in stilul sau caracteristic, nelasandu-i nicio sansa mai tanarului sau oponent.

Pentru un loc in semifinale Ronnie va intalni tot un reprezentant al tinerei generaii, nord-irlandezul Mark Allen, care a trecut in optimi de galezul Matthew Stevens, cu 5-2.

In pofida infrangerii, Stevens a reusit doua break-uri de peste o suta de puncte, unul de 106 si altul de 109.

Pe aceeasi parte a tabloului de concurs se afla englezul Mark Selby si scotianul John Higgins, intalnirea celor doi devenind una clasica pentru fazele superioare ale turneelor de puncte.

Selby a trecut in optimi de Mark King, cel care il elimina in 2008 in chiar primul tur la Crucible, cu 5-3, in timp ce Higgins nu i-a lasat decat un joc conationalului sau Graeme Dott.

In partea superioara a tabloului sunt programate sferturile Allister Carter contra Ryan Day si Stephen Maguire contra Mark Williams.

Sfert-finalistii de la Openul Galez si-au asiurat prin prezenta in aceasta faza a competitiei 2500 puncte in clasamentul mondial si 6500 lire sterline.

Invingatorul de la Newport va fi recompensat cu 5000 puncte si 35000 lire sterline.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Racheta O'Sullivan in sferturi la Newport