Snooker

Carter contra Day, primul sfert de finala al Openului Galez

Englezul Allister Carter a obtinut, miercuri seara, calificarea in sferturile de finala ale Openului Galez, continuand astfel cursa de aparare a titlului obtinut in urma cu un an.
Carter l-a invins in optimi pe australianul Neil Robertson, cu 5-2, 'Capitanul' trecandu-si in cont un break de 115 puncte in ultimul joc al primei reprize.

Intr-o alta partida din optimile de finala, galezul Ryan Day l-a invins pe scotianul Stephen Hendry, cu 5-3, septuplul campion mondial ratand sansa trimiterii meciului in joc decisiv.

Desi aflat in inferioritate numerica pe tabela, Day a revenit la masa pentru a recupera doua snookere, operatiune care in cele din urma i-a reusit, astfel ca ultimul frame s-a incheiat cu 71-69 in favoarea galezului.

Meci de mare spectacol in saisprezecimi intre Mark Williams si Fergal O'Brien, fostul campion mondial reusind doua break-uri de peste 100 puncte in repriza a doua pentru a face diferenta. In cele din urma a fost 5-2 pentru Williams, dupa ce la finalul primei reprize scorul era egal.

In optimi au ajuns John Higgins si Mark Selby, dupa victorii cu acelasi scor, 5-2, inregistrate in fata lui Michael Judge, respectiv Judd Trump.

Higgins s-a remarcat la randul sau cu doua break-uri de peste 100, in timp ce Selby a reusit un 115 in jocul sase al intalnirii cu tanarul Trump.

Joi sunt programate restul de sase meciuri din optimile de finala:

Ora 15
Barry Hawkins - Stephen Maguire

Ronnie O'Sulliva - Jamie Cope

Mark Allen - Matthew Stevens

Ora 21
Andrew Higginson - Mark Williams

Mark Selby - Mark King

Graeme Dott - John Higgins

Onlinesport: Dumitru Stircu


Carter contra Day, primul sfert de finala al Openului Galez