Snooker

Selby castiga Mastersul in fata lui O'Sullivan

Englezul Mark Selby si-a trecut, duminica seara, in palmares al doilea titlu la Masters, dupa ce l-a invins pe detinatorul titlului Ronnie O'Sullivan, cu 10-9, in urma disputarii jocului decisiv.
Condus cu 4-1, 5-3, 7-5 si 9-6, Mark Selby a avut puterea de a reveni de fiecare data, intorcand rezultatul in favoarea sa, pentru ca in final sa-si ia revansa in fata lui Ronnie O'Sullivan pentru finala pierduta in sezonului precedent, cu 10-8.

"Este cea mai buna finala pe care am jucat-o vreodata. Atmosfera este grozava cand Ronnie O'Sullivan se afla in arena", a spus Selby pentru BBC.

De cealalta parte, O'Sullivan a declarat: "A jucat bine si in final a meritat sa castige, cat despre mine pot spune doar ca nu m-am asteptat sa ajung pana in finala".

'Racheta' O'Sullivan a dominat prima sesiune a finalei de la Wembley Arena, trecandu-si in cont break-uri de 56, 86, 122, 101 si 54 puncte, in timp ce Selby nu a facut altceva decat sa limiteze pe cat posibil pierderile.

Jucatorul originar din Leicester s-a remarcat in jocurile sase si sapte, cand a reusit break-uri de 83, respectiv 112 puncte, fara ca O'Sullivan sa-si treaca in cont vreun punct.

Condus cu 5-3 dupa prima sesiune, Mark Selby a revenit la un singur frame diferenta pe tabela, castigand jocul sesiunii finale in urma a doua prezente la masa concretizate in break-uri de 54 si 58 puncte.

O'Sullivan a refacut diferenta de doua jocuri cu un break de 92 puncte, dar Selby a replicat imediat cu un 136, pentru ca Ronnie sa se distanteze la 9-6.

Din acel punct finala de la Wembley Arena a semanat izbitor cu ultimul act al Openului Galez, editia 2008, cand Mark Selby a revenit incredibil in fata aceluias Ronnie O'Sullivan, castigand in cele din urma meciul.

Break-uri de 62 si 109 puncte l-au adus pe Selby la un singur frame diferenta de oponentul sau, momentul hotarator al finalei consumandu-se in jocul cu numarul 18. Dupa ce a condus cu 53-29 pe tabale, cu patru bile rosii lasate pe masa, Selby a pierdut pozitia bilei albe, fiind apoi lasat in snooker de O'Sullivan. Acesta din urma a ramas la randul sau in snooker, dupa care a ratat decisiv bila verde, sansa unica si nesperata pentru Selby de a castiga jocul si a trimite meciul in decisiv.

Dupa un prim break de 27 puncte, Selby a pierdut pozitia bilei albe in decisiv, dar O'Sullivan a esuat in gasirea loviturii de siguranta, astfel ca 'Bufonul din Leicester' a revenit la masa pentru inca un break de 37 puncte.

Victorie fabuloasa pentru Mark Selby, tanarul jucator englez obtinand astfel al doilea titlu la Masters, dupa cel castigat in 2008 dupa o finala cu Stephen Lee (10-3). Selby ajunge la un record impresionant, jucand trei finale in trei ani de participare la Masters, unde a suferit o singura infrangere, in fata lui O'Sullivan la finala din 2009.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Selby castiga Mastersul in fata lui O'Sullivan