Snooker

Calificare cu emotii pentru Selby in semifinale

Castigator al Mastersului in 2008 si finalist la editia precedenta, englezul Mark Selby a avut nevoie de joc decisiv si foarte multa sansa pentru a trece de nord-irlandezul Mark Allen in ultimul sfert de finala programat in acest an la Wembley Arena.
'Bufonul din Leicester' a inceput bine meciul, trecandu-si in cont primele trei jocuri, cu break-uri de 67, 46 si 93 puncte.

Allen a reactionat inaintea pauzei, castigand primul sau joc in urma unei prezente solide la masa, care s-a concretizat cu un break de 114 puncte.

Debutul reprizei secunde a fost dominat de nord-irlandez, acesta egaland situatia la trei, dupa break-uri de 82 si 36 puncte.

Selby a revenit la conducere la finalul jocului sapte, cand a reusit un break de 50 puncte, dupa care Allen a intors din nou rezultatul.

Ultimele doua jocuri au fost extrem de echilibrate, ambii jucatori avand pe rand sanse de a se impune. Decisivul a fost lupta a nervilor, jucatorul care si-a controlat mai bine emotiile obtinand in cele din urma calificarea in semifinale.

Mark Selby il va intalni pentru un loc in finala pe scotianul Stephen Maguire, acesta din urma invingandu-l in sferturi pe galezul Ryan Day, cu 6-1.

Semifinalele Mastersului de la Londra se vor disputa dupa urmatorul program:

Ronnie O'Sullivan - Mark Williams (16:30)

Stephen Maguire - Mark Selby (21:30)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Calificare cu emotii pentru Selby in semifinale